Bu ertelenemez bir ihtiyaçtı
Reklam

Bu ertelenemez bir ihtiyaçtı

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, yeni anayasa bilgilendirme toplantısında neden ‘evet’ dediklerini açıkladı. Öner; “12 Şubat kurtuluşumuzu herkes bilir. Kalemizdeki bayrağın inmemesi, Rıdvan Hocanın vaaz verdiği camideki ezanların susmaması, Sütçü İmam’ın sıktığı kurşunun sonuna kadar gitmesi ve Türkiye’nin bekası için ‘evet’ diyoruz” dedi.

13 Mart 2017 - 15:36

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlınca Yeni Anayasa Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve milletvekillerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında partililerine konuşan İl Başkanı Öner, “Kahramanmaraşlı edelerimiz 12 Şubatı hatırlar, kurtuluşumuzdaki mücadeleyi iyi bilir. Kalemizdeki Bayrağın inmemesi, o bayrakla ilgili vaz veren Rıdvan Hoca’nın bulunduğu camideki ezanların susmaması, İşgalcilere karşı ilk kurşunu atan kahramanımız Sütçü İmam’ın kurşununun sonuna kadar gitmesi için, Millet için, devlet için, cumhuriyet için, Türklüğün bekası için ve Türkiye için ‘evet’ diyoruz.” Dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise Türkiye’nin bugün çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönemden bir ateş çemberinden geçtiğini söyledi. Türkiye’yi içine alan husumet çemberinin giderek daraldığına da vurgu yapan Öztürk; “Milletimiz 15 Temmuz Fetö darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. 15 Temmuz’un artçı sarsıntıları sürmektedir. Devlet kurumları fetö virüsünden temizlenmesi için geniş çaplı idari ve adli sürecin yanı sıra tüm terör örgütleriyle hem yurt içinde hem yurt dışında amansız mücadele vermektedir.

Eğer Devletteki tıkanma ve anayasadan uzaklaşma keyfiliği ortadan kaldırılmazsa karşılaşabileceğimiz muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağı ve milli bekamızın yok olacağını MHP olarak teşhis ve tespit ettik. Bunun ertelenemez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük.” Dedi.

Bilgilendirme toplantısının basına kapalı olan bölümünde, MHP İstanbul Milletvekili İ.Faruk Aksu, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MYK üyeleri M. Akif Paksoy, Adem Özbay da partililerine yeni anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler sunduğu öğrenildi.

 

KALEDEKİ BAYRAĞIMIZIN İNMEMESİ İÇİN ‘EVET’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “eğer devletteki tıkanma ve anayasadan uzaklaşma keyfiliği ortadan kaldırılmazsa karşılaşabileceğimiz muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağını ve milli bekamızın yok olacağını MHP olarak teşhis ve tespit ettik. Bunun ertelenemez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığınca 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği ve Referandum Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısına MHP’liler yoğun ilgi gösterdi.

 

25 OCAK’TA BAYRAĞI DEVİR ALMIŞTIK

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner neden evet dediklerini partililerine anlattı. Partililerinin kurulduğu yıldan bu yana prensiplerinden asla taviz vermediğini belirten İl Başkanı Öner, her zaman olduğu gibi ülke için uzlaşma zemininde, ülkenin bulunduğu sıkıntıları aşıp çözüme kavuşması için anayasa değişiklik paketini referanduma götürdüğünü belirtti.

25 Ocak 2015 tarihinde İl başkanı olarak hizmet bayrağını devir aldığını hatırlatan Öner, 7 Haziran seçimlerinin ardından partililerine CHP ve HDP ile koalisyon kurdurulmaya çalışıldığını ve şiddetle karşı çıkmalarının bugün daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Parti içerisindeki genel merkeze muhalif eski partililerini de üstü kapalı eleştiren Öner; “1 Kasım seçimlerinde seçim büromuzun önünden geçmeyenler, maddi ve manevi yanımızda durmayanların her hafta bir ilde gezdiklerini hep birlikte gördük.

 

MAĞDURLARA YARDIMCI OLDUK AMA

15 Temmuz’u maalesef hep birlikte yaşadık. Kurumlar içerisine yerleştirilmiş ve kandırılmış insanlarla emperyalist güçler birlikte ülkemizi işgal etmeye, milletimizi yok etmeye çalıştılar. Ama ‘bir Türk Dünyaya bedel’ sözünü yaşayarak öğrenmiş oldular. Bu süreç sonrasında devletin birimleri tedbir almak zorunda kaldı. Bu bağlamda içerisinde mağdur olan vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz. Ancak TBMM’nin kalbine hançer saplayan, hilal bıyıklı özel harekatçılarımızı bombalayarak şehit edenleri de asla affetmeyeceğiz.” Dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumu da hatırlatan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner ‘evet’ dediklerini  belirtti. Öner; “Kahramanmaraşlı edeler kurtuluş mücadelemizi iyi bilirler, 12 Şubatı hatırlarlar. Kahramanmaraş’ın kalesindeki indirilen bayrağın inmemesi için, bayrağımızla ilgili hutbe veren Rıdvan Hocanın vaaz verdiği camideki ezanların susmaması, işgalcilere karşı ilk kurşunu sıkarak kurtuluşu başlatan Sütçü İmam’ın kurşununun sonuna kadar gitmesi için ‘evet’ diyoruz.” Dedi.

Öner’in açılış konuşmasının ardından basına açık bölümde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda il il referandumla ilgili toplantılar düzenlediklerini belirtti.

 

TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDEN GEÇİYOR

Türkiye’nin çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönemden, bir ateş çemberinden geçtiğine işaret eden Öztürk şöyle konuştu; “iç ve dış güvenliğimiz çok ciddi tehlike ve tehditlere maruzdur. Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Türkiye’yi içine alan husumet çemberi giderek daralmaktadır. İç bünyemiz yara almıştır. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik derinleşmektedir. Türk milleti 15 Temmuz Fetö darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. 15 Temmuz’un artçı sarsıntıları sürmektedir.”

 

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İÇERDE VE DIŞARDA MÜCADELE EDİLİYOR

Devlet kurumlarının Fetö virüsünden temizlenmesi için geniş çaplı idari ve adli süreçlerin harekete geçtiğini de hatırlatan Öztürk, Türkiye’nin tarihin en kanlı üç terör örgütü PKK/PYD, İŞİD ve Fetö’ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içerisinde olduğunu belirtti.

 

ADETA SIRAT KÖPRÜSENDEN GEÇİYORUZ

Türk silahlı Kuvvetleri’nin, İŞİD ve PYD’ye karşı Suriye toprakları içinde askeri operasyon yaptığına dikkat çeken Öztürk; “ İç savaş koşullarının hakim olduğu komşumuz Irak ve Suriye’deki yangın giderek yayılmaktadır. PKK terör örgütünün saldırıları tırmanmıştır. PKK ile mücadele Türkiye içinde ve sınır ötesinde sürmektedir. Bölücü hainler Türkiye’nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır. Adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Karşımızdaki tablo maalesef budur.” Dedi.

Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Daima ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ilkesiyle hareket eden ve siyasetin ana merkezini bu ilke üzerine oturtan Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız tarafından bu kaygılarını dile getirmiş ve sonu bir çıkmaz yola giden bu sarmaldan ülkeyi kurtarmak için yapılacakları çok net bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.

 

AZİZ MİLLETİMİZ İRADESİNİ KOYACAKTIR

Şimdi içinde bulunduğumuz süreç, 16 Nisan’da Türk milletinin ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili olarak hazırlanan bu referandum sürecidir. Aziz milletimiz, iradesini ortaya koyarak bir karara varacaktır.

MHP olarak baştan beri Türk milletinin iradesinin demokrasi ve cumhuriyetimizin en temel meşruiyet kaynağını oluşturduğunu hep söyledik. Küresel sistemin nüfuz mekanizmaları ile oluşturulan vesayet odakları ne zaman siyasetin önünü tıkamışlarsa biz milletin iradesinin yolunu açtık. Demokrasiyi işlettik. Siyaset dışı aktörlerin, siyasete müdahale oyunlarını hep bozduk. Çünkü biliyoruz ki; iradenin de, egemenliğin de, cumhuriyetin de, devletin de sahibi Türk milletidir.

 

TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ

Bu nedenle sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in defalarca söylediği gibi, Devlet için ‘evet’, Milletimiz için ‘evet’, Cumhuriyet için ‘evet’, Türklüğün Bekası için ‘evet’ diyoruz.

‘evet’ derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz. ‘Evet’ derken, Türkiye’nin kendine gelmesini, milli ve ortak değerlerin tahkim edilmesini, anayasanın tam hakimiyetini amaçlıyoruz. ‘Evet’ derken, ay yıldızlı al bayrak yere düşmesin, ezanlar susmasın, şehitler ölmesin, Vatan bölünmesin diyoruz”.

Bilgilendirme toplantısının basına kapalı bölümünde MHP İstanbul Milletvekili İ. Faruk Aksu, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MYK Üyeleri Mehmet Akif Paksoy ve Adem Özbay’ın da birer konuşma yaptığı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x