Bunu yapanın ehliyetine el konulacak
Reklam

Bunu yapanın ehliyetine el konulacak

Trafikte kırmızı ışık ihlali yapan araç sahiplerinin ehliyetine el konulabileceğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet şeridini ihlal edenlere de sert tepki gösterdi.

12 Eylül 2017 - 20:06

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu emniyet şeridi kullanılması ve kırmızı ışıkta geçen araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Soylu, kırmızı ışık ihlali yapanın tekrarı durumunda ehliyetine el konulacağını söyledi. Emniyet şeridini kullanabilecek 15 bin araç belirlendiğini ifade eden Soylu, Adam belediyede şef, "Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa bir büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz." açıklamasını yaptı.

Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı, Ankara'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu'nda yapıldı. Çalıştaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok katıldı.

"EMNİYET ŞERİTLERİ MÜBAREK TREN GİBİ"
Trafik güvenliği konusunda, temel politikanın yaya öncelikli trafik olduğunu belirten Bakan Soylu, 'Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi'ni de açıklayarak, şöyle devam etti:
"Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirecektir. Bizim emniyet şeritleri mübarek, tren gibi herkesin geçtiği şeritler oluyor. Kimse kusura bakmasın, biz 15 bin aracı emniyet şeridinden geçmek için nitelendirmişiz. Şimdi buna bir çözüm getirdik. Bu 15 bin aracın dışındakiler de var. Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa bir büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek"


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x