Büyük usta Aşık Yener AFŞİNDER’de anıldı

Büyük usta Aşık Yener AFŞİNDER’de anıldı

Herkes tarafından bilinen “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin ve Başı Duman Pare Pare” gibi arkasında binlerce eser bırakan Tanır’lı Aşık Hacı Yener vefatının 9. Yılında hatıraları, dünya görüşü, şiirleri ve türküleri ile Afşinder dernek merkezinde anıldı.

15 Ekim 2018 - 13:34

İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği değerlerine sahip çıkmak adına yine önemli bir konu için hemşerileri ile dernek merkezinde toplandı. Aşka ve Sevgiye adanmış bir ömür sloganı ile duyurusu yapılan,  binlerce eser yazan Aşık Hacı Yener ölüm yıldönümünde anlamlı bir program ile anıldı.

Program başlamadan önce katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Program dualar ile başladı. Aşık Hacı Yener’in oğulları Nedim, Emin ve Nevzat Yener ile torunları hatıralarından, oğlu Emin Yener ise Aşık Yener’in tasavvufi bakış açısı hakkında önemli bilgiler anlattı, sözün ustalarından Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Başkanı İsmail Aydoğmuş kısa biyografi ile edebi yönünden, topluluk üyesi şairlerden Resul Civlik, Garip Yadigar, Sinan Acaroğlu, Şükrü Altınel, Nafi Çağlar, Nail Kaşıkaralı, Yusuf Aslan, Bahattin Çetin ise Aşık Yener’in yazdığı ve ona yazılan şiirleri okudular, TSM Sanatçısı Halide Göksoy ise Kız Sen İstanbul’un Neresindensin şarkısını seslendirirken, yorumcu ve aşıklardan Ozan Necmettin Arı, Recep Tecirli, Şevket Gürlek, Yaşar Gören ve uzun yıllar hizmetinde bulunan Aşık Arapali Gülşen ise bir birinden güzel bestelenen eserlerini okudular.

Konu hakkında açıklama yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, dernek olarak hem değerlerimize sahip çıkmak hemde gelecek nesillere bu değerlerimizi doğru aktarabilmek için çalışıyor ve toplantılarımızı elden geldiği kadar bu tarz faaliyetlere ayırıyoruz. Bugün ülke genelinde şiir, edebiyat ve müzik  ile uğraşan birçok kişi ve kurum Aşık Yener’i tanıyor ve saygı duyuyor. Bize düşen de kıymetli bir hemşerimiz olan Aşık Yener’i anmak, hayırla yad etmek. Üzüldüğümüz bazı değerlerimizin hayatta iken kıymetini bilmiyoruz. Bizler yerel şair ve sanatçılarımız ile hem hayatta iken onlara saygı duymak hemde vefat ettikten sonra rahmetle yad etmek adına programlar yapmaya çalışıyoruz. Yoğun bir katılım oldu. Tüm Yener aile fertlerine, şairlerimize, yorumcularımıza, âşıklarımıza, Kasder Başkanımız Eyüp Sabri Atay, Andırınder Başkanımız Hamdi Çam, Arıtaşder Başkanımız Adem Çelik ile bizleri yalnız bırakmayıp ailecek derneğimize gelen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum, dedi.

Program bir söz bir saz ile gece geç saatlere kadar devam etti. Program sonunda aileyi temsilen Emin Yener’e, Düşler Dünyası şairlerini temsilen Başkan İsmail Aydoğmuş’a, TSM Sanatçısı Halide Göksoy’a, Sanatçılardan Necmettin Arı, Şevket Gürlek ve Aşık Arapali Gülşen’e dernek adına hediye paketi verildi. Toplu halde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü