Büyükşehir 14 ürünle müracaat etti

Büyükşehir 14 ürünle müracaat etti

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan çalışma sonrası ‘Maraş Dondurması' Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim töreni düzenlendi.

05 Haziran 2018 - 15:25

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Fuayesinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde düzenlenen ödül takdim törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Maraş Dondurması’nın isminin tescillenmesinden oldukça mutlu olduklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş’ımızın dünyaca ünlü, hatta ülkemizin ayyıldızlı gıda ürünlerinin başında gelen ve ülkemiz ekonomisine önemli katkıları bulunan Maraş Dondurması’nın tescillenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak el sanatlarımız ve Maraş yemeklerimizin ve ürünlerimizin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne 14 başvuru da bulunduk. Bunlardan 6 tanesi tescillendi, 8 tanesi de onay için bekleme aşamasında.

Başta Maraş Burma Bileziği olmak üzere Hartlap Bıçağı, Oyma Çeyiz Sandığı ve Kahramanmaraş Yemenisi, Maraş File Nakışı, Maraş Sumak Ekşisi Akıtı ve Maraş Çöreğimiz patent enstitümüz tarafından onaylandı. Bunun haricinde geleneksel el sanatlarımızdan Maraş İşi Sim Sırma ile beraber Maraş lezzetlerinden Fıstık Ezmesi, Naturel Sızma Zeytinyağı, Maraş Parmak Peyniri, Ravanda Şerbeti, Sarı Çeltik Pirinci, Urmu Dutu, Kahramanmaraş Abbas İnciri gibi Kahramanmaraş’ımıza has ürünlerin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebinde bulunduk.

Burada Sayın Başkanımız Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a teşekkür ederek, diğer ürünlerimizin de tescillenmesinin hızlanması konusunda istirhamlarımı bildiriyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...