Büyükşehir Belediye Meclisi 12 Mart’ta Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi 12 Mart’ta Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündemin bulunan maddeleri görüşmek üzere 12 Mart 2019 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

13 Mart 2019 - 04:59

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci oturumun açılışında İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Gündem dışı gelen maddelerin gündeme alınmasının oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. ve 2. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Muhtarlar Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz ile Kahramanmaraş Pazarcıklılar Derneği arasında işbirliği protokolü imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesi, Kale Mahallesi sınırları içerisinde buluna Cemal Sokağı (Obası) isminin Şehit Fatih GÜNGÖR Küme Evleri olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5 ve6. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Dolu Kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Bakış- Güneşli Mah. sınırları içerisinde yer alan, “Sosyal Kültürel Tesis Alanının” tahsis amacına yönelik olması kaydıyla Bakış Mah. Muhtarlığı ortak kullanıma açılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9 ve 10. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile 15 adet paratonerin yerlerinden sökülmesi, bertaraf edilmesi ve yenilenmesi hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Kültür ve sosyal İşler Dairesi Başkanlığının “Ateşler İçerisinde Maraş” adlı belgesel filmi çekimlerinde kullanmak üzere; yapımcı firmanın, Belediyemiz arşivlerinden faydalanması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Karayolları Yol Ağında bulunan; Dulkadiroğlu İlçesi (Madalyalı Kavşak – Peynirdere Mah. arası) Çağlayancerit yolu ile Elbistan İlçesindeki muhtelif bulvar ve caddelerin Büyükşehir Belediyesi yol ağına alınması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinden 21. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fatih Mah. 7961 ada 2 nolu parselde kayıtlı hisseli taşınmaz ile;  Serintepe Mah. 7902 ada nolu parselde kayıtlı taşınmazın trampası ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 23. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi ile Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi arasında, asfalt plentinin kullanımı hususunda protokol imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 24. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sıddık Sezal maddeler üzerine komisyonun aldığı kararları gerekçeleri ile birlikte Meclise bilgi vererek sundu.

Meclis Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci izin dilekçelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki oturumun 18 mart 2019 Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...