Büyükşehir’den Andırın’a Modüler Mezbahane
Reklam

Büyükşehir’den Andırın’a Modüler Mezbahane

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mezbahane olmayan ilçelerde mezbahane kurma çalışmaları kapsamında Andırın ilçesine de en son modern teknoloji ile donatılmış modüler kesimhaneyi hizmete açtı.

30 Mayıs 2018 - 12:10

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Andırın ilçesine kurulan modüler kesimhanenin açılışına Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Pişkin, Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal: “Modüler kesimhanemiz 650 bin Türk Lirasına mal oldu. Yıllardır kesimhane sıkıntısı çeken Andırın ilçemiz 2014 yılında büyükşehir olduktan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak modern ve hijyenik kesimhanemizi açtık. Bir günde 70 büyükbaş 150 küçükbaş kesim kapasitesine sahip olan modüler kesimhanemizde; Sığır yatırma kabini, ayak açma platformu, deri yüzme makinesi, iç organ ayırma platformu, karkas bölme platformu, çeyrekleme bölümü, hassas kantar, soğul hava deposu, bekleme salonu ve veteriner hekim odası bulunmaktadır.

5 ilçemize yapmış olduğumuz modüler kesimhanelerimizin diğer illerin yaptığı kesimhanelerden şu farkı göze çarpmaktadır. Bizim hizmete açtığımız modüler kesimhanelerimizde küçükbaş hayvanlar için ayrı bir kesim hattının olmasıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x