Büyükşehir’den Geleneksel Etli Pilav İkramı

Büyükşehir’den Geleneksel Etli Pilav İkramı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği etli pilav ve ayran ikramında bulundu.

10 Şubat 2018 - 07:35

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulucamii civarında dört ayrı noktada kurulan standlarda vatandaşlara 10 bin kişilik etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kazanların başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle etli pilav ikramında bulundu.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “98 yıl önce kahraman ecdadımızın yazmış olduğu destanın yıldönümünü kutlamaktayız. Kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm Kahramanmaraş halkı birlik ve beraberlik içerisinde bu coşku ve gurur günlerini kutlamaktalar. Kahraman ecdadımıza minnet ve şükranlarımızı bir kez daha sunduğumuz ifade ederek onların hatıratını ilelebet yaşatacağız. Onların emanetine layık olma gayreti içindeyiz. İnşallah ilelebet onların bize emaneti olan bu kutsal vatan toprağını imar etme ve geleceği inşa etme adına gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

ŞAMPİYON MERCİMEKTEPE MAHALLESİ

Öte yandan Bayrak Olayı’nı temsil amaçlı kaleye hücum olayında ise gençlerin arasında kaleye ilk çıkanlara da madalya ve kupa takdim edildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2. Zırhlı Tugay K. Ks. Komutanı Tnk.Alb. Adnan Köşker ile diğer protokol mensupları ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği temsili Bayrak Olayı  Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı’nda Milletvekili İmran Kılıç’ın start vermesi ile başlayan kaleye hücumda mahalli kıyafetlerle katılan gençler kıyasıya yarıştılar.

Bu yılki koşularda dereceye girenler Mercimektepe Mahallesi’nden çıktı ve 1. Mustafa Altıparmak, 2. Samet Erkan ve 3. İse İbrahim Batulgan oldu.

Bayrak olayını temsilen kaleye hücum edenler arasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından madalya takılarak kupaları verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...