Büyükşehir yeni pastacılar yetiştiriyor

Büyükşehir yeni pastacılar yetiştiriyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hanımlara yönelik düzenlediği meslek edindirme ve el becerilerini geliştirme kursları tüm hızıyla devam ediyor.

24 Aralık 2017 - 04:15

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) bünyesinde açılan pastacılık kursu Özel İdare Kurs Binasında devam ediyor.

Pastacılık kursuna katılan kursiyerler bin bir çeşit, pasta, poğaça, tatlı türü yiyeceklerin yapımını öğreniyorlar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen kurslara ilişkin bilgi veren Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş: “Ekim ayında başlayan pastacılık Kursumuza 30 kursiyerimiz katıldı. Şubat ayında tamamlanacak ve sertifikalarını alacaklar.

Aşçılık Kursu adı altında açtığımız, aşçı yardımcılığı, aşçı çıraklığı ve ev yemekleri hazırlama gibi kurslarımıza 3 yıl içerisinde 400 müracaat oldu. Bu kursiyerlerimiz kurslarını başarı ile tamamladılar ve sertifikalarını aldılar.  Ev hanımlarına ve çalışan bayanlara yönelik düzenlediğimiz bu kurslarımızda kadınlarımız hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem de meslek edinerek ve iş hayatına atılarak aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x