Cadde mağazacılığını yüksek kiralar bitiriyor

Cadde mağazacılığını yüksek kiralar bitiriyor

Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Cadde mağazacılığının bitme noktasına geldiğini, bunun nedenlerinin başında ise yüksek kiralar olduğunu söyledi. Mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunan Kuybu, yüksek kiralar nedeniyle esnafların zor durumda kaldığını, yüksek kiraların ne mülkiyet sahiplerine ne de kiracı esnaflara yarar getirmeyeceğini belirtti.

27 Temmuz 2017 - 15:54

Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, yüksek kiraların değerinin üzerinde alınması ve cadde mağazacılığın korunması çağrısında bulundu. Kentin ana arterlerinde kira bedellerinin yüksekliğinden yakınan Kuybu; “özellikle ana caddelerdeki kiralar çok yüksek, esnafımız bu kiraları çıkartmak için çok gayret ediyorlar. Kirayı bile çıkartamayan esnaflarımız var. Mülkiyet sahipleri kira bedellerini normal değerinde verdiğinde hem işyerleri boş kalmayacak, hem de esnaf işlerine devam edecek.

Eğer kiralar yüksek giderse ve değerinden yüksek artış yapılırsa esnaflar bu bedellere dayanamayarak bir bir kapanacak. Yüksek kira nedeniyle başka bir esnaf gelipte o işyerini kiralayamayacak. Burada sosyal, kültürel ve ekonomik düzenin birer parçası olan esnaf zarar görecek hem de mülkiyet sahibinin dükkânı aylarca boş kalacak. Böylece Mülkiyet sahibi daha çok zarar etmiş olacak.” Dedi.

Trabzon Caddesinin yayalaştırma projesiyle ilgili de konuşan Kuybu, “ilk etapta cadde üzerindeki esnaf kardeşlerimiz inşaattan dolayı biraz sıkıntı çekebilir, fakat sonunun iyi olacağına inanıyorum. Bu cadde üzerinde işleryeri bulunan dükkan sahipleri kiralarını değerinin üzerinde istemesinler, yoksa bu caddeyi kayıp etme tehlikesiyle karşı karşıya geliriz.  Bir caddenin işlekliği oradaki esnafların çokluğuyla ilgilidir. Yüksek kiralar nedeniyle işyerleri bir bir kapanırsa hem caddeyi kaybetmiş oluruz, hem esnaflarımız büyük mağdur olur, hem de cadde mağazacılığı tarihe gömülür.

 

Özellikle mülkiyet sahiplerinin iyi düşünmesi gerekiyor, işyerlerindi değerinde esnaflara vermeleri durumunda hem işyerleri kiracı bulmuş olacak, hem de boş kalmayacak.” Dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi