Çağlayancerit Ceviz Festivaliyle coştu
Reklam

Çağlayancerit Ceviz Festivaliyle coştu

Türkiye’nin en kaliteli cevizlerinin yetiştiği Çağlayancerit’te, bu yıl 5’incisi düzenlenen Çağlayancerit 5. Kültür ve ceviz festivali büyük bir coşku içinde geçti.

04 Ekim 2017 - 21:33 - Güncelleme: 04 Ekim 2017 - 21:40

Çağlayancerit Futbol Sahasında 30 Eylül Cumartesi günü başlayan festivalin ilk gününde En İyi Ceviz Bahçesi ve En İyi Ceviz yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verildi. Çocuklar için tüm gün animasyon gösterilerinin yapıldığı festivalde saat 17.45’te kortej yürüyüşü yapıldı. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından halk oyunları ekiplerinin gösterileri oldu. Ozanların da sahne aldığı festivalin ilerleyen saatlerinde Sevcan Orhan ve Hüseyin Kâğıt sahne aldı. Havai fişek gösterileriyle festivalin ilk günü son buldu. Yarışmanın ilk günü yine yarışmalarla başladı. Saat 10.00’da En İyi Ceviz Tatlısı yarışması yapıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından En İyi Ses Yarışması ve Yöresel Defile yapıldı. Sahneye önce Yusuf Konaşoğlu sonra Zafer Bertizlioğlu çıktı. Festivalin finalinde ise Bengü konseriyle Çağlayancerit halkı büyük bir coşku yaşadı. Festivali ekranları başından izleyen vatandaşlar ise festivali canlı yayınlayan kentin yerel kanalının festivalin ortasında yayını kesmesine tepki gösterdi.

Festivale; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Çağlayancerit İlçe Kaymakamı Oğuzhan Cem Murat, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ve binlerce vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x