Çağlayancerit yemekleri Almanya’yı salladı

Çağlayancerit yemekleri Almanya’yı salladı

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Dietzenbach Kasabası’nda düzenlenen Komşuluk ve Kültür Festivali’ne Çağlayancerit yemekleri damga vurdu.

12 Eylül 2017 - 20:28

Bu sene 9. defa düzenlenen festivale katılan Dietzenbach Çağlayanceritliler Derneği ve Dietzenbach Türk Alman Kültür Derneği yanında bağımsız Türk kadınlarının standı da büyük ilgi gördü.

 10 Eylül’de gerçekleştirilen festivalde, SG Dietzenbach Boks Okulu’nun Türk öğrencileri de sahne konuşmaları ve gösterileriyle ilgi odağı oldu. Geçen yıl kurulan Çağlayanceritliler Derneği’nin Başkanı Salman Yavuz, festivale aylar öncesinden hazırlandıklarını belirterek, “Almanya ile Türkiye arasındaki siyasi gerginliği de dikkate alarak, yemeklerimiz ve yüreklerimizi Alman komşularımıza açtık. Amacımız Avrupa’da yaşayan Türkleri bu festival sayesinde kaynaştırmaktı. Gerek organizasyon gerekse katılım düzeyinde bunu kısmen başardığımızı söyleyebiliriz” dedi. Dietzenbach Türk Alman Kültür Derneği’nin gençleri de açtıkları stand ile Türk mutfağı ve kültürünü Alman komşularına tanıttılar. Dietzenbach’ta biraraya gelen Türk kadınları da festival için özel bir stand hazırladı. 24 Eylül’de yapılacak Federal Almanya parlamentosu seçimlerine Dietzenbach bölgesi milletvekili adayı olarak katılacak olan Bijorn Simon (CDU) ve SPD’den Türk kökenli aday Tuna Fırat da Türk standlarını gezdi. Hessen Eyaleti Milletvekili İsmail Tipi (CDU) de öğle saatlerinde geldiği festivalde Türklerle kaynaştı. Dietzenbach Belediyesi yetkilileri yanında bölgeden çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi de festivale katılarak, Türk standlarını ziyaret ettiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...
Kahramanmaraş'ta Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş'ta Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: Motosiklet...