Çalıntı motosikletler sahiplerine teslim edildi

Çalıntı motosikletler sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş'ta çalınan 5 adet motosiklet polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası yakalanarak, sahiplerine teslim edildi.

18 Nisan 2018 - 16:20

Kahramanmaraş'ta farklı adreslerden düz kontak yöntemi ile çalınan 5 motosiklet, Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan araştırma sonrasında bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, 4'ü Kahramanmaraş'ın farklı mahallelerinden, birisi ise Gaziantep'ten çalınan motosikletler, şüpheliler ile birlikte yakalandı. Motosikletler sahiplerine teslim edilirken, şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Olay ile ilgili olarak çoğunluğu yaşı küçük olan 11 şüpheli şahıs yakalanarak adli işlem başlatıldı.

Motosikleti çalınan vatandaşlardan 19 yaşındaki İbrahim Çınarlıdere, motorunun 5 ay önce Şeyhadil mahallesinde misafirliğe gittiği esnada çalındığını söyledi. Çınarlıdere, ''Misafirliğe gitmiştim. Aşağı indiğimde motosikletim yerinde yoktu. İlk önce şaka zannettim ama biraz etrafa baktık motorum yoktu. Polisi arayarak şikayette bulundum. 2 gün önce polisler beni arayarak motorumun bulunduğunu söylediğinde gerçekten çok mutlu oldum. Polis ekiplerine çok teşekkür ediyorum'' dedi. 

Öte yandan, çalınan motosikletlerin parçalarının birbirine monte edildiği ve tanınmaz hale getirildiği tespit edilirken, 2017 model motosikletin sahibi Arşıv Göçkün, '' Ben bu motosikletimi 2 bin liraya aldım. 2 bin civarında da para harcadım. Motorumu 4 bin 4 bin 500 TL'lik seviyeye getirdim. 2017 model motosikleti ne hale getirmişler. Ben motoru evimin avlusuna koymuştum. Benim evimin içine girerek oradan düz kontak yapıp motorumu çalmışlar'' dedi.

Polis ekiplerinin 3-4 gün içinde motorumu bulduğunu berliten Göçkün, ''Parçalarını söküp başka bir motora takmışlar. Bunları yapanlardan şikayetçiyim. Bulunduğunda çok sevindim gerçekten ama motorumun parçalarının değiştirilmiş hali beni hayal kırıklığına uğrattı'' dedi ve motorunun bu kadar kısa sürede bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Şüphelilerin işlemleri devam ederken motosikletler polis ekipleri tarafından sahiplerine teslim edildi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...