Çalışanlara e-belediye Eğitimi
Reklam

Çalışanlara e-belediye Eğitimi

Teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biri olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik hizmet süreçlerini basitleştirerek, kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımını sağlayacak "e-Belediye Bilgi Sistemi’ne" geçiş çalışmalarını başlattı. Zaman ve emek kayıplarını önleyecek sistem, vatandaş işlemlerinin elektronik ortamda elektronik veya mobil imza ile yapılabilmesine olanak sağlayacak.

05 Eylül 2019 - 23:53

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen e-Belediye Bilgi Sistemi kapsamında 3 gün süren eğitim programı düzenledi. Eğitim programına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Züver Çetinkaya ve Mehmet Ertürkmen,  İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ile Yardımcısı Kemal Atasoy, Büyükşehir Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bekir Sincer ve Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin e-Belediye Bilgi Sistemi proje sorumluları ve kullanıcıları katıldı.

“ÜLKEMİZE SEVİYE ATLATACAK BİR PROJEDİR”

Belediye bilgi sisteminin Türkiye’nin en büyük projeleri arasında olduğunu söyleyen İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, “Bu sadece belediyelerin hizmetlerini elektronik ortamlarda yapması ve vatandaşlarımıza sunmasının ötesinde ülkemizin gerçekten bilgi teknolojileri alanında dışa bağımlılıklarımızın azaltılması gibi ülkemizin makroekonomik hedeflerine katkı sağlayacak çok önemli bir projedir. Hizmetlerin elektronikleşmesi konusunda ülkemize seviye atlatacak bir projedir. Bizim birçok büyük projemiz var ama bizi en çok heyecanlandıran projelerin başında belediye bilgi sistemi geliyor” dedi. Konuşmanın ardından eğitim programına geçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x