“Cennet ırmağının çevresi yeniden ihya edilecek”
Reklam

“Cennet ırmağının çevresi yeniden ihya edilecek”

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde, Başkan Fatih Mehmet Erkoç, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve peyzaj mimarı Belemir Dalokay ile toplantı yaptı.

18 Haziran 2018 - 02:50

Ünal, Ceyhan Nehri'nin Elbistan ilçesinden yeryüzüne çıktığını anımsattı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Elbistan'ın master planını yaptıklarını dile getiren Mahir Ünal, plan kapsamında, kaynağından başlayarak Ceyhan Nehri çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştireceklerini belirtti.

Ünal, Elbistan gibi içinden nehir geçen şehirlerin son derece az olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ceyhan'ın, 'dört cennet ırmağından biri' olduğu söylenir. Bu cennet ırmağının inşallah çevresi yeniden ihya edilecek. Bir beylik başkentinin ortaya çıkmasını, bir de Kahramanmaraş'ı tarih ve inanç turizmiyle, doğasıyla turizm yollarından biri haline getirmek istiyoruz. Kahramanmaraş özellikle mozaikleriyle, Mozaik Yolu Projesi'nde önemli bir durak. Kahramanmaraş'ın kuzeyinde Geben yolu ve kaleler bize ayrı bir doku sunuyor. Hemen Göksun ve Afşin'den Eshab-ı Kehf'e 'Yedi Uyurlar'a ulaşıyoruz. Eshab-ı Kehf, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı bütün dönemleriyle, tarih katmanlarıyla şu anda orada yaşıyor. Elbistan'da Ulu Cami, Çarşı Atik Camii ve Pınarbaşı ile yeni bir iklime giriyorsunuz."

Mahir Ünal, hem gastronomisiyle, hem tarihin içerisinden akıp gelen o muhteşem dokusuyla hem de bölgenin belli inançların merkezi olması hüviyetiyle Kahramanmaraş'ın bütününü planladıklarını belirterek, "Bütün bu çalışmalar bittiğinde korunmuş çevresiyle, tarihi dokusuyla, mutfağıyla, kültürüyle, folkloruyla, etnografyasıyla, her şeyiyle bir şehir ortaya çıkarma amacındayız. Bizim nihai amacımız budur." dedi.

Kahramanmaraş'ta su kaynakları ve çevrenin korunması için 130 milyon liralık yatırımla atık su arıtma tesisinin hayata geçirildiğini anımsatan Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...