Çınar, “Alınan Karar Devrim Niteliğinde”

Çınar, “Alınan Karar Devrim Niteliğinde”

HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan 900 bin taşeron işçiye kadro açılması konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Çınar, “Türkiye genelinde 900 bine yakın taşeron işçimizin kadroya alınması ile ilgili devrim yapılmıştır” dedi.

19 Nisan 2018 - 16:27

HAK-İŞ Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, yaptığı açıklamada taşeron işçilerin her zaman yanında olduklarını bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun 900 bine yakın taşeron işçiye kadro açılması yönünde yaptığı açıklamayı değerlendiren Çınar, hükümet ve bakanlık tarafından alınan kararın devrim niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Alınan kararın HAK-İŞ’in emekleri dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Çınar, şunları dile getirdi: “Türkiye genelinde 900 bine yakın taşeron işçimizin kadroya alınması ile ilgili devrim yapılmıştır. Bu konuda HAK-İŞ’in büyük emekleri olmuştur ve bu çabaların sonucu itibari ile 900 bine yakın insan kadro aldı. Kadro alan işçiler daimi çalışma prensibi ile kadroya geçtiler. Bundan sonraki süreçlerde de inşallah toplu sözleşmeleri bir an önce yaparak kardeşlerimizin hak etmiş olduğu ücretleri kazandırmaya çalışacağız. İnşallah bu konuda başarılı olacağız. Bugün itibari ile Kahramanmaraş’ta 9 bine yakın taşeron işçi kadro sahibi oldu.”

Eski hükümlülerin iş bulmadaki sıkıntılarını da çözdüklerini söyleyen HAK-İŞ Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı, “Bazı belediyelerimiz kamuda hapis yatmış ve ret gelen arkadaşlar da dün itibari ile çalışmalara başladık. Bu eski hükümlü arkadaşlar Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan belge aldıkları zaman kamudaki işlerde çalışabilirler” diye konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun üye sayısı bakımından Kahramanmaraş’ta ilk sırada yer aldığını aktaran Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş HAK-İŞ İl Başkanlığı olarak bugünden itibaren bize bağlı 6 tane sendika bağlı ve bunların da üye sayıları toplamına vurduğumuzda Kahramanmaraş’ta 12 bin 700 üyesi bulunmakta. Bunların 8 bin 500’ü Hizmet İş Sendikası’nın, kalanları ise başka sendikalara ait. Kahramanmaraş’ta sivil toplum örgütleri olarak HAK-İŞ Konfederasyonu üye sayıları olarak birinci sendikadır. Bunun da Hak-İŞ olarak inşallah işçilerimiz adına, çalışanlarımız adına daha refahı yüksek çalışanlarımızın alın terine saygı çerçevesinde bu arkadaşlarımızın ücretlerinde iyileştirmeler yaparak sendika adına hizmetler sunuyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...