Çocuklar Kahramanmaraş gündemini renkli kalemler Gazetesi’ne...

Çocuklar Kahramanmaraş gündemini renkli kalemler Gazetesi’ne taşıdı

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile hayata geçirilen Renkli Kalemler Gazetesi’nin Kahramanmaraş etabı tamamlandı. Toplam 12 haftalık bir çalışmanın ardından hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi, TEGV Kahramanmaraş Öğrenim Birimi’nde düzenlenen şenlikle kamuoyu ile paylaşıldı ve ‘renklikalemler.org’ internet sitesinde yayına girdi.

25 Temmuz 2018 - 18:57

Çocuklar gazeteciliğe ilk adımlarını attı

Gazeteci Mustafa Karaaslan’ın gönüllü olarak koçluk yaptığı proje kapsamında çocuklar Kahramanmaraş’ta önemli buldukları olayları haberleştirdi. Gazete manşetini “Hiçbir Şey Başarıya Engel Değildir” olarak belirleyen çocuklar, sağlıklı yaşamdan meşhur Maraş dondurmasına, Tarihi Maraş Çarşısı’ndan geri dönüşüm maddelerinin değerlendirilmesine pek çok konuyu gazetenin sayfalarına taşıdı.

İlk faz çalışmaları 2014’te başlayan Renkli Kalemler projesi, çocukların okuma-yazma alışkanlıklarını ve yaratıcı düşünme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Renkli Kalemler sürecine katılan çocuklar, deneyimli gazetecilerin koçluğunda yaşadıkları şehirlerde gördükleri olayları haberleştirmeyi öğreniyor. Süreç sonunda çocuklar mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar kendi ürettikleri Renkli Kalemler isimli yerel gazetelerini kamuoyuyla dijital olarak paylaşıyor. Medya okuryazarlığı konusunda çocukları bilinçlendiren proje, çocukların özgüven kazanmalarına ve kendilerini özgürce ifade edebilmelerine de yardımcı oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...