Cumhurbaşkanına resmini hediye etti

Cumhurbaşkanına resmini hediye etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginde Erdoğan’ın resmini karakalem çalışarak hediye eden Lise son sınıf öğrencisi Merve Baykız’a Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ulaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile o gün neler konuştuklarını sordu.

21 Şubat 2017 - 16:56

Referandum çalışmalarının ilk startını Kahramanmaraş’ta yaptığı miting ile veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine ulaşmaya çalışan vatandaşlarla bire bir ilgilendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müftülük Meydanındaki mitingine katılan 17 yaşındaki İletişim Lisesi son sınıf öğrencisi Merve Baykız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karakalem çalıştığı resmini hediye etti, elinden öptü.

 

GELECEĞİNİ ÖĞRENDİĞİMDE ÇOK HEYECANLANDIM

O anı inanılması güç olarak niteleyen ve hala hayal gördüğünü zannettiğini belirten Baykız Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme serüvenini şöyle anlattı; “iki yıldır karakalem çalışmaları yapıyorum.

Mitingden üç gün önce Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a geleceğini öğrendim ve çok heyecanlanmıştım. Kendi kendime ‘Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını mutlaka çizip ona hediye etmeliyim, yanına oturup konuşmalıyım’ dedim. Tabi bir taraftan da resmin yetişip yetişmeyeceği konusunda endişeliydim. Oturup çizmeye başladım ve bitirdim.

 

SABAH ERKENDEN ALANA GİTTİM

Mitingin olacağı gün sabah saat 10.00’da alana giderek beklemeye başladım. Hava soğuk olmasına rağmen sabırla Cumhurbaşkanımızı bekledim. Sonra alana geldiğimde çizdiğim resmi ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl verebilirim’ diye önce korumaları ile görüştüm. Onlarda ‘Cumhurbaşkanımız geldiğinde havaya kaldır kendine göster, kendi de zaten seni çağırır’ dedi. Kendisi saat 15.00 gibi protokol yerine oturduğunda bende yaptığım resmi havaya kaldırarak kendisine gösterdim. Korumalar resmi alarak cumhurbaşkanımıza götürdü. Cumhurbaşkanımız 10-15 saniye resme bakarken bende beni davet edip etmeyeceğini ve beğenip beğenmediğini heyecanla bekliyordum.  Sonra korumalar Cumhurbaşkanımızın beni çağırdığını söyledi.

 

‘BENİ BİRAZ TOMBUL ÇİZMİŞSİ’ DEDİ

Yanına gittim ve oturduğumda tebrik etti, ‘sen mi çizdin’ diye sordu. Ben de ‘evet’ dedim.  Ne zamandır karakalemle çalıştığımı sordu ve beğendiğini söyledi. Sonra fotoğrafçılara çağırarak fotoğraf çektirdik. Ellerimi tuttu, ben grafik tasarım okuduğumu söyledim. Sonra bana ‘beni biraz tombul çizmişsin’ diyerek espri yaptı ve güldü. Ondan sonra da ‘başarılarının devamını diliyorum’ dedi. Elini öpüp alandan ayrıldım.

 

AİLEMİZDE CUMHURBAŞKANIMIZIN AYRI YERİ VAR

Benim için Cumhurbaşkanımız örnek biri ve çok başarılı. Kendisini ailecek çok seviyoruz. Büyük bir sevgi beslediğim sayın cumhurbaşkanımızın resmini karakalemle çizmek istedim. Çizdiğim fotoğrafı havaya kaldırdığımda büyür bir heyecan vardı, yanına gittiğimde kendimi kaybettim. Yanında kim olduğunu bile görmedim, ben gelirken yanında biri oturuyordu ve kalktı, onun kim olduğunu bile heyecandan görmedim.” (YAŞAR ERİKLİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...