Definasyon diyeti ile kaslarınızı ortaya çıkarın
Reklam

Definasyon diyeti ile kaslarınızı ortaya çıkarın

Kahramanmaraş Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi Ümit Karasu, Yağ yakımının hızlanmasına ve kasların korunmasını sağlayan “Definasyon Diyeti” sporcuların gözde diyetlerinden biri haline geldiğini söyledi.

29 Mart 2017 - 21:34

Definasyon diyeti sporcuların kaslarını ortaya çıkarmak için uygulayacağı bir diyet olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi, Vücut Geliştirme ve Fitness Sporu 2. Kademe Antrenörü, Aynı zamanda eski Milli Takım Antrenörü ve Saffron Fitness Center Antrenörü Ümit Karasu, “Bu diyetle hem hızlı yağ yakımına yardım oluyor hemde kaslarınızın korunmasına yardımcı oluyor” dedi.

Kas yapma sürecinde ağırlıklı olarak protein ve karbonhidrat ile beslenildiğine dikkat çeken Karasu, “Beslenen sporcuların bir süre sonra oluşan kaslar ile birlikte vücutta yağlanmalarda meydana gelmektedir. Definasyon diyetiyle oluşan yağlardan tamamen kurtularak aynı zamanda kasların miktarını korur.  Definasyon diyeti sporcuların deri altında biriken yağlarından tamamen kurtularak sergilemek için kaslarını parçalayarak şekillenmesini sağladıkları bir program olduğuna dikkat çeken Karasu sözlerini şöyle devam etti: “Diyet süresince yağlardan kurtulmak için yağ ve şeker tüketimi olmamakla beraber kasları korumak için protein beslenmesine önem verilmektedir. Kas yapma yani bulk döneminden sonra artık baklavalarınızın, kol vs. kaslarınızın tamamen gözükmesini istiyorsanız antrenmanlarınızı terk etmeden uygulayabileceğiniz diyet sayesinde oldukça fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.”

 

DEFİNASYON VE KARBONHİDRAT İLİŞKİSİ

Karasu, “Definasyon diyeti süresince yağlardan hızlıca kurtulmak için önerilen düşük karbonhidrat diyeti amacınıza hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır. Bir yandan yağ yakımı hızlanırken bir yandan da kasların korunmasını sağlayan düşük karbonhidrat diyeti bu süreçte rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir diyettir. Düşük karbonhidrat diyeti sayesinde temel enerji kaynağınızı karbonhidrattan yağlara çevirebilirsiniz. Bunun için de yapmanız gereken definasyon diyeti boyunca 2 hafta 50 gramın altında karbonhidrat alımı gerçekleştirmelisiniz. Diyeti uygulayacağınız bu zaman içerisinde daha az karbonhidrat aldığınız için yorgunluk veya çalışmalarınızda performansa düşüklüğü olabilir. Bunlar gayet normaldir. Ama emin olun ki ilerleyen zamanlarda enerjiniz gittikçe artacaktır.”

 

DEFİNASYON DİYETİ İÇİN ÖRNEK DİYET LİSTESİ

“Definasyon diyeti boyunca oldukça dikkat etmeniz gereken konularda titiz davrandığınızda istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.  Şöyle ki yağ yakımını hızlandırmak için daha az karbonhidrat tüketeceğiniz için beslenmenizi dengelemeniz dikkat gerektirmektedir. Yaşa ve cinsiyete göre hesaplayabileceğiniz günlük almanız gereken kalori miktarına göre hazırlayacağınız diyetinizi yüksek kalorili hazırlamanız yağ yakımını engellediği gibi, gerektiğinden de az almanız kaslarınızın erimesini sağlayacaktır. Bu nedenle definasyon diyeti hazırlarken hatalar yapmamak için kalori hesaplamalarını iyi yapmalısınız. 80-90 kg arasındaki bir sporcu için hazırlanmış örnek diyet listesini soldaki küçük resme tıklarak görebilirsiniz. Diyet süresince kaslarınızı korumak için kilonuz başına 3 gr. olmak üzere protein tüketmeye dikkat etmelisiniz. Karbonhidrat değerleri düşük olan kepekli makarna, mercimek, yulaf ezmesi veya bulgur pilavı tüketebilir ancak yaptığınız spor çalışmalarınızdan önce ve sonra yağ tüketmemeye özen göstermelisiniz. Definasyon diyeti boyunca hazırlayacağınız program boyunca ara öğünlere yer vermeyerek en fazla 4 öğün halinde hazırlamanız yeterli olacaktır. Oluşturacağınız sağlıklı bir diyet ve devam edeceğiniz düzenli spor çalışmaları kaslarınızın ortaya çıkmasını sağlayacaktır” diye konuştu. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”