Demirciler çarşısı turistlerin ilgisin çekecek

Demirciler çarşısı turistlerin ilgisin çekecek

Bir dizi açılış, partisinin toplantıları ve esnaf ziyaretlerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci restore çalışmaları süren Demirciler çarşısını ziyaret etti. Esnafların ürünlerini dahi iyi bir ortamda sergileyecekleri restore çalışmalarıyla ilgili Başkan Erkoç’a teşekkür etti.

19 Mart 2017 - 04:07

Dün özel uçakla Kahramanmaraş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ayağının tozuyla Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından restore çalışmaları süren Demirciler Çarşı esnafıyla bir araya gelen Bakan Tüfenkci esnaflarla tek tek sohbet ederek hem referandum hem de esnafın işleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bir ara demirci dükkanında demirde döven Bakan Tüfenkci yaptığı açıklamada, tarihi bir yapıyı aslına uygun şekilde restore ettirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Demirciler çarşısının restore edilmesinin ardından bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğine de değinen Bakan Tüfenkci; “Turistlerin gelmesiyle burada ki esnaf arkadaşlarımızın daha sağlıklı şartlarda ürünlerini sergileyecek bir mekana kavuşturmuş oluyor. Tabi esnafımıza soruyoruz; ‘bize bir sözünüz var mı’diye onlarda 16 Nisanda ‘evet sözümüz var’ diyorlar.Tabi bunu şunun için söylüyorlar; biz Ak Parti iktidarları olarak 14 yılda hem siyasi istikrarı yakalamış hem de milletin içerisinden çıkan kadrolar olarak milletin güvenini kazanmış bir iktidarız ve bütün amacımız millete hizmet etmek. 14 yılımız böyle geçti ama baktığımız zaman bu 14 yıllık tek başına iktidar da dahi birçok vesayet grupların Türkiye’nin ilerlemesini istemeyenlerin yapmış olduğu Devalüasyonlarla, faizlerle, faizli günleri arayanların yapmış olduğu engellemelerle biz birçok sorunla da boğuştuk. Bunu rağmen hem o engelleri kaldırdık hem de insanımıza, esnafımıza hizmet ettik.” Dedi.

Türkiye’nin bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan da ekonomisini kalkındırmaya çalıştığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü; “geldiğimiz nokta itibarı ile şunu gördük ki biz eğer esnafımızı daha da büyütmek istiyorsak mevcut sistemin arızaları ile bu milletin enerjisini harcamamız lazım. Yeni bir sisteme geçmek lazım o da cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile işlerin daha hızlandığı kararların denetlendiği hükümet sistemine geçmek gerekiyordu. Bizde esnafımıza bunu anlatıyoruz, bu sistem ne getirir diye. Gördüğümüz kadarıyla Kahramanmaraş’ta yemenici esnaf kardeşimin dediği gibi 16 Nisanda evet sözümüz var diyorlar onu da gerçekleştirdiklerin de Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde 2023 hedefini yakalayacak, milli gelir artacak, ihracat artacak, gençlerimizi istihdam etme noktasında bugün bu çarşıya baktığımız da biz çırak bulmakta zorlanıyoruz.Bizim gelecek için çırak yetiştirmemiz lazım.Biz buna yönelik önlem almamıza rağmen dışarıda da ben iş bulamıyorum diye gelenler oluyor, gerçekten işsizliği azaltmak için de bu tezgâhlardan geçmeleri lazım sabretmeleri lazım. Biz 16 Nisan’daki cumhurbaşkanı hükümet sistemi sonra işlerimizi de büyüteceğiz, esnaf fonu ile de gençlerimiz işsiz kaldığında kendine en azından ödediği prim kadarevine ekmek götürebilsin diye bu fonu düzenledik. Yeni esnafları kazanabilelim diye.”

Bakan Tüfenkci Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından alınıp restore edilen tarihi Maraş Konağında da incelemelerde bulundu.

Demirciler çarşısında yaklaşık 1 saat kalan Bakan Tüfenkci Cuma namazını Ulucami’de kıldı.

Bakan Tüfenci’ye Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri M. Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve diğer ilgililer katıldı.(ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...