Demokrasi… Protesto… Toplumsal Bilinç… TDK…

Demokrasi… Protesto… Toplumsal Bilinç… TDK…

Kahramanmaraş’ın usta kalemlerinden Semra Üstündağ, “Demokrasi… Protesto… Toplumsal Bilinç… TDK…” adlı yazıyı kaleme aldı.

03 Ocak 2018 - 03:30

Üstündağ köşesinde, "Protesto… Sözlük anlamı: Bir davranışı, bir uygulamayı, bir düşünceyi vb… haksız, yersiz, gereksiz, yolsuz bularak karşı çıkarak, bunu her türlü yoldan belirtme… bu karşı çıkışı bildiren yazılı açıklama…

Protesto:Protesto yapmak bir haktır… Ama Vandallık yapmak yakıp yıkmak hak değildir. Çevreye ülkeye verilen zarar milletin cebinden tahsil edileceğine göre, toplumların da bilinçli olması gerekiyor… Zaten akılcı olan toplumlar protestolarını, yakıp- yıkmadan, ülkeye zarar vermeden gerçekleştirirler. Batı hep her zaman yaptığı gibi geri kalmış Orta Doğu ülkelerine Demokrasi ve özgürlükleri pompalar… Ülkenin iç kargaşayla yani kaosla, karışmasını ve Devlet’in zor durumda kalmasını hedefler... Orta Doğu ülke vatandaşlarının protesto ederken çok dikkatli olması ve milli kaynaklara zarar vermeden protesto yapması gerekiyor… Rasyonel düşünen ve davranan vatandaşlar ülkesine zarar vermez… Örneğin: Mısır’ da bir an da kargaşa çıkmış devamında darbe gelmişti. Akabinde Arap Baharı safsatası ile Orta Doğu şekillendirilmeye çalışılmıştı… Aynı tuzağa düşmek bence aptallıktır… Toplumların bu oyuna gelmeden protesto yapması gerekiyor… İran’da yapılan protestolar bana Gezi Olayları başlangıcını anımsattı. Dikkatttt…"


KÖŞENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...