Derbi’deki 1-1 beraberlik dostluğu perçinleştirdi

Derbi’deki 1-1 beraberlik dostluğu perçinleştirdi

Türkoğlu İlçesinde Derbi mahiyetinde gerçekleşen ilçe takımlarının puan aradığı maçta İlçelerin Belediye Başkanları takımlarını yalnız bırakmayarak takımlarını destekleyerek birbirlerine başarılar dilediler.

19 Şubat 2017 - 12:47

Büyükler Ligi 1. Amatör Kümede Rovanş maçına çıkan ve Derbi mahiyetinde oynanan müsabakada ilk yarıdaki gibi sevinen olmadı ve yine dostluk kazandı. Kahramanmaraş Yerel Amatör 1.Amatör küme Büyükler B grubunun 12.haftasında Gözünü BAL’a çeviren ligin iki güçlü takımı Türkoğlu Belediyespor ile Pazarcık Aksuspor kozlarını Türkoğlu’nda paylaştı. ilk yarısı 0-1 Pazarcık ekibinin attığı golle sonuçlanan müsabakanın 2. yarısı ile 1-1sonuçlandı. Ligin 12.haftasında 1985'ten 1988'e kadar Türkiye 3. Liginde mücadele eden, Pazarcık Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın destekleriyle yeniden eski günlerine dönmek isteyen ve BAL’a çıkmak isteyen Pazarcık Aksuspor ile Bölgesel Amatör Lig 3.Grupta 2012-2013 sezonunda mücadele eden, Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş'un desteğiyle yeniden BAL’a dönmek isteyen Türkoğlu Belediyespor Zorlu ve çekişmeli mücadelede her iki takımda 1 puana razı oldu. Oldukça zorlu ve centilmence geçen Mücadeleyi Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş ile Pazarcık Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ yakından izledi. Her iki takım Taraftarları karşı takımlar adına tezahüratta bulunmaları dikkatleri çekerken Oldukça zorlu ve centilmence geçen mücadele sonrası Pazarcık Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ile Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu kaymakamı Serdar Kartal ve Taraftarlar maç sonrası Futbol sahasının orta alanında birlik halayı çekerek renkli görüntüler sergilediler. Dostluk halayı sonrası müsabaka hakkında açıklamada bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu Kaymakamı müsabakanın önemine değinirken sporun önemine değindiler. 

“HERKESTE SPOR YAPSIN”

Müsabaka hakkında açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, “Kardeşliğin kazandığı güzel bir maç oldu. Spor her zaman için birliğin beraberliğin kardeşliğin branş. Aynı zamanda spor kendi mesleğim. Benim Beden Eğitimi öğretmeni olmama dolayısı ile de bütün belediyelerin spor’a destek vermesinden yanayım. Özellikle okul çağındaki bütün çocuklara destek vermeleri gerekmektedir. Kahramanmaraş’taki bütün belediyelerde spora destek oluyor ve olmaya da devam edecektir. Çünkü kardeşliğin en güzel pekiştiği unsun spor yapmaktır. Herkeste spor yapsın diyorum. Burada bize göstermiş olduğu misafir perverlikten dolayı Osman Başkanımız ve sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GENÇLERİ KAHVEHANE KÖŞELERİNDEN UZAKLAŞTIRDIĞIMIZA İNANIYORUM”

Pazarcık İlçesinden Türkoğlu ilçesine kadar gelecek centilmence takımlarını destekleyen Pazarcık camiasına teşekkür eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, “Öncelikle Pazarcık Spor Kulüp Başkanımız Adnan Pınarbaşı olmak üzere Pazarcık Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve Pazarcık taraftarına Türkoğlu’na geldiklerinden dolayı ve Türkoğlu taraftarı ile birlikte centilmence güzel bir maç seyrettirdiklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da inşallah devamı gelir Ligde iki güzel takım var inşallah lig sonunda hedeflerine ulaşacaktır. Bu iki ilçe takımların bu tür aktivitelerde yer almasının amacı gençlerin kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak onları kurtarmaktı. Bu tür spor faaliyetleri ve güzel atmosfer çerçevesinde bu tür derbi maçları ile bunu yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah bunun her iki takım açısından da devamı gelecektir. Ben iki takımada önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU MAÇ İLE İKİ İLÇENİN DOSTLUĞU PERÇİNLEŞTİ”

Türkoğlu İlçe sahasında iki ilçe takımının güzel bir atmosfer sergilediğini ifade eden Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ise, “Bugün burada güzel bir atmosfere şahit olduk. Ben burada bu atmosferi sağlayan Türkoğlu ve Pazarcık Belediye Başkanlarımıza ve Kulüp başkanlarımıza, taraftarlara ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Güzel bir maç oldu. Müsabakanın berabere bitmesine bizde sevindik, hem dostluk perçinleşti. Dostluk kazanmış oldu. İki ilçe arasındaki birlik beraberliği de bu maç perçinlemiş oldu diye düşünüyorum. Bizler Devletimiz olarak, yerel yönetimler olarak bu tür sahaları bu tür spor salonları gençlerimizin hizmetine sunmaya devam ederiz. Ben buradan her iki takımada liglerinde başarılar dilerim” dedi.

(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...