Destek verilen sporcular önemli başarılar elde ediliyor!

Destek verilen sporcular önemli başarılar elde ediliyor!

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, 2017 yılında Kahramanmaraş’tan farklı branşlardaki sporcularla önemli başarılar sağladıklarını söyledi.

30 Aralık 2017 - 03:36

2017 yılının spor açısında verimli bir yıl olduğuna dikkat çeken Kabakçı, “Farklı branşlarda sporcularımız Türkiye genelinde uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler aldılar. Bizleri en çok sevindiren ise branşlarımızdaki çeşitliliklerimiz oldu. Şehrimizde en önemli spor dalı güreş olmasına rağmen, biz halterde Avrupa üçüncüsü, judo da balkan üçüncüsü, havalı tabancada, okçulukta su sporlarında tekvando da ve takım sporlarında önemli başarılar aldık.  Bu sporcularımız bizlerin göğsünü kabartmasına neden oluşmuştur.” dedi.

 

“43 Bin Sayısıyla Türkiye İkincisi Olduk

2017 yılını spor açısından değerlendiren Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, şehir sporcularının önemli başarılar elde etiğini kaydetti.

Velilerin spora duyarlılığına da değinen Kabakçı şunları söyledi: “Başta ilimizdeki branş çeşitliliği olmak üzere sporcu sayılarımızın artması, spor yapan gencimizin artması, velilerin bu konudaki duyarlılığı daha önemli daha gelişen bir yıl olarak gördük. Buna paralel olarak devam eden başta spor tesislerimizin artması da buna vesile oldu. İlçelerimizde spor salonlarımızın olması sporcu sayılarımızın gelişmesine de vesile oldu.  Sporcu kartında 43 bin sayısıyla Türkiye ikincisi olduk. Bu rakamlar bizleri sevindiriyor. Bu sayıyı daha da arttırmak istiyoruz. Hayatımıza sporu yerleştirmek istiyoruz. Hem sağlıklı yaşam adına hem gelecekteki olimpik gelişme adına bunları hayatımıza spor felsefesi olarak koyalım. Özellikle günümüz toplumumuzdaki obezite’nin sağlık sorunları da yaygınlaşmasıyla sporun ailecek yapılıp yeni genç nesille de hayatında bir branşın, bir aktivitenin olmasını sağlamalıyız. Bu sosyal açısından da önemlidir. Bizler başta uzman antrenörlerimizle spor eğitim uzmanlarımızla güzel projeler yürütüyoruz.  Sağlığa giden yol spor yapmaktan geçiyor. En az günde 10 bin adım yürüyebilmek.  Bizlerin bunları daha önemli hale getirmememiz lazım.2017 yılında şehrimizde spor açısında güzel gelişmeler oldu. Farklı brançlarda sporcularımız Türkiye genelinde uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler aldılar. Bizleri en çok sevindiren ise branşlarımızdaki çeşitliliklerimiz oldu. Şehrimizde en önemli spor dalı güreş olmasına rağmen, biz halterde Avrupa üçüncüsü, judo da balkan üçüncüsü, havalı tabancada, okçulukta su sporlarında tekvando da ve takım sporlarında önemli başarılar aldık.”

 

“Su Sporlarında Önemli Gelişmeler Oldu”

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kayak merkezinin kış sporlarına ilgiyi arttıracağını vurgulayan Kabakçı,  su sporlarının da önemli gelişmelerin olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimiz gerçekten spor şehri, çok güzel bir konumu var. Coğrafi güzellikleri ve özellikleri her türlü doğa sporları dahayapmaya elverişlidir. Yavaş yavaş doğa sporlarıyla da ilgili faaliyetlerimiz arttıracağız.  2017 yılı itibarıyla şehrimizde başta kano, kürek ve su sporlarının hepsini başlattık. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle birlikte hareket ediyoruz. Yamaç paraşütü Türkiye’nin en iyi uçuş güzergahı olan illerinden birtanesiyiz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz güzel bir parkur yaptı.  Şehrimizin tanıtımına da önemli bir katkısı oluyor. Büyükşehir Belediyemiz kayak merkezi yaptı, burada önemli kayak sporcuları çıkacaktır. Bununla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burada emeği geçenleri kutluyoruz. Gerçekten şehrimiz bir spor şehridir.  Hem doğa sporlarında hem diğerolimpik sporlar olmak üzere çok önemli çalışmalar kat ettik. Günümüz en büyük dezavantajı teknolojik bağımlılıktır.  Bu tür spor çalışmalarıyla gençlerimiz spora teşvik etmeliyiz. Gençlerimizin yeteneklerini göre branşlaştırmamız gerekiyor. Emek verdiğimiz destek verdiğimiz herkes çok önemli başarılar elde ediliyor. Bizler bunlarında yansımalarını görüyoruz. İnşallah bundan sonrasında gelişen değişen ilimizde spor tesisleriyle birlikte bir daha çok önemli aşamalar katedeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü