Deveci: Önceliğimiz öğrencilerimizdir!

Deveci: Önceliğimiz öğrencilerimizdir!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, kendilerine ayrılan pedagojik formasyon kontenjanında önceliklerinin KSÜ son sınıf öğrencileri ve mezunlarının olduğunu söyledi.

14 Aralık 2015 - 09:20

Öğretmen adaylarının eğitim ve öğretim verilebilmesi için sahip olması gereken bir oluşum olanPedagojik formasyon için bu sene KSÜ’ye bin öğrencilik kontenjan verildi.Kendilerine ayrılan kontenjanın yüzde 75’ini KSÜ’lü öğrencilere ayırdıklarını ifade eden Rektör Deveci, “Geriye kalan yüzde 25’i, diğer üniversitelerden yapılacak başvurulara ayırdık. Bizim için öncelikli olan, kendi öğrencilerimizdir. Bize, bu yıl Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için yaklaşık bin öğrencilik bir kontenjan ayrıldı.

Bunun 700’e yakını için başvurular tamamlandı. Bununla ilgili 2016 yılının Şubat ayında 300 kontenjanlık yeni bir sertifika programı açılacaktır” dedi. İlk başvurular için Pedagojik Formasyon eğitimlerinin başladığını, ancak KSÜ’yeayrılan 300 öğrencilik ek kontenjan için başvuruların; 2016 yılı Ocak ayında yapılması ve eğitime, Şubat ayında başlanması planlandığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, eğitimlerin Temmuz 2016'da tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı. KSÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde açılması düşünülen programa, öncelik mezun olabilecek öğrenciler olmak üzere; Fen Edebiyat Fakültesi (Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümleri), İlahiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Yüksek Okulu (Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri) alanlarından başvurular alınacak.Önceki yıllarda üniversitelerde açılan 1 ya da 1,5 yıl süren tezsiz yüksek lisans programları ile öğrenciler, bu eğitimi alıyorlarken; YÖK’ün aldığı bir kararla 2010 - 2011 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon, yüksek lisans eğitimi ile değil, sertifika eğitimi ile verilmeye başlanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...