Dilipak HDP’lilere haddini bildirdi
Reklam

Dilipak HDP’lilere haddini bildirdi

TBMM’de gece teşvik torba yasası görüşmelerinde, TSK’nın Afrin’de sivilleri öldürüyor’ açıklamalarıyla YPG sözcülüğü yapan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul’un üzerine yürüyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak HDP’lilere haddini bildirdi. Yaşanan kargaşada iki HDP milletvekilinin yaralandığı öğrenildi.

09 Mart 2018 - 03:49

Türkiye Büyük Millet Meclisinde teşvik torba yasası görüşmelerinde Afrin’i terörden arındırmak için harekât düzenleyen Kahraman Türk Ordusuna HDP’li milletvekilleri dil uzatınca Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak kayıtsız kalmadı.

Gece teşvik torba yasası görüşmelerinde söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki operasyonunda sivillerin öldürüldüğü aralarında çocukların da olduğu birçok kişinin yaralandığını belirtti. Meclis kürsüsünde adeta silahlı terör örgütü YPG’nin sözcülüğünü yapan Toğrul ayrıca Afrin’deki Kürt Nüfusun yerine mültecilerin yerleştirilerek etnik bir temizlik yapılmak istendiğini de belirtti. TSK’nın Afrin operasyonunu sert dille eleştiren ve şehitlere ‘ölü’ diyerek hitap eden Toğrul’un bu sözlerine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak’tan tepki gecikmedi.

Toğrul’a sert tepki gösteren Milletvekili Dilipak  HDP’lilere dönerek ‘adam olun adam, Türk askerini göreceksiniz’ diyerek HDP’lilerin üzerine yürüdü. Çıkan arbedede YPG’nin sözcülüğünü yapan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un TSK ve Afrin operasyonuyla ilgili sözlerine kayıtsız kalmayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak’ın haddini bildirdiği öğrenildi. Yaralanan Toğrul’un ise meclis revirinde tedavi edildiği öne sürüldü.

İçerdeki tartışmaları duyunca içeri girmeye çalışan HDP İstanbul Milletvekili Filis Kerestecioğlu Demir de TBMM’de söz alarak şöyle konuştu, “ara verildiğinde dışardaydım, Garo Paylan vekilimizin tartaklanarak kendini dışarıya attığını görünce içeriye girdim. Milletvekili Uğur Dilipak karşımda ‘adam olun adam’ diye elini sallayarak ‘Türk askerini göreceksiniz’ diye bağırıyordu. Mahmut Toğrul vekilimizin burnu kanamış olduğunu, darp edildiğini, gözünün de aynı şekilde, şuan kolunun bir tanesi tutmuyor” diyerek Toğrul’un yaralandığını dile getirdi.

Yaptığı konuşma ile TSK’nın Afrin’de sivilleri öldürdüğü yalanını ortaya atan ve YPG’nin TBMM’de sözcülüğünü yapan Toğrul’un bu sözlerine kayıtsız kalmayarak Toğrul’a haddini bildiren Dilipak’ın meclis kulislerinden öğrendiğimize göre; “bu yalan ve iftira dolu konuşmaya kayıtsız kalmak şehitlerimize ve gazilerimize ihanettir. Kahraman Türk ordusuna ve ülkemize iftira atan bunun gibi terör işbirlikçileri her zaman cezasını bulacaktır.” Dediği öğrenildi.

Sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekoru kıran olayla ilgili Kahramanmaraş’ın yiğit evladı olarak adlandırılan M. Uğur Dilipak’a övgüler yağdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...