Doğu Türkistanlı öğrencilerden Büyükşehir’e sert tepki!
Reklam

Doğu Türkistanlı öğrencilerden Büyükşehir'e sert tepki!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne, Doğu Türkistanlı öğrencilerden sert tepki geldi.

24 Ağustos 2019 - 00:48

Ulu Camide kılınan Cuma Namazı sonrası basın açıklaması yapan Doğu Türkistanlı öğrenciler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne tepki gösterdi.

Açıklama için toplanan grup ‘Kardeş, kardeş katili ile nasıl kardaş olur’ ve ‘Kahramanmaraş zulme ortak olma’ yazılı pankartlar açtı.

Doğu Türkistanlı öğrenciler adına konuşma yapan Seyfullah Kaşgari, Çin’in kardeş şehir protokolü aracılığıyla Türkiye’de siyasi lobi faaliyetlerine geniş zemin hazırladığını savundu.

Kaşgari açıklamasında şunları ifade etti: “Bugün katil Çin’in Yiwu şehri ile Kahramanmaraş arasında Kardeş Şehir protokolü imzalanacakmış. Haberi Kahramanmaraş Belediyesi teyit etti. 23.08.2019 Cuma günü Kahramanmaraş için tarihi bir hatanın yapıldığı gün olarak kayıtlara geçecektir. Çünkü zalim kızıl Çin bir yandan bu kardeş şehir protokolü aracılığı ile Türkiye’deki siyasi lobi faaliyetlerine geniş zemin hazırlarken, bir diğer yandan Doğu Türkistan’daki kardeşlerinize ‘sizin güvendiğiniz Türkiye’deki insanlar da bizimle işbirliği yapıyor.’ diye sunmak sureti ile Doğu Türkistanlıların sarsılmaz ümitlerini çarçur etmek istiyor.

Günümüzde hala Doğu Türkistan’da 4 milyondan fazla insan sadece Müslüman Türk oldukları için değiştirme ceza kamplarında akıl almaz işkencelere maruz kalıyorken, çocuklar da ailesinden zorla alıkonularak asimilasyon politikalarına maruz kalmaktadır. Ana babalar çocuklarına hasret içinde gözlerinden yaş yerine kan ağlamaktadır.

Çin paraları, tatlı sözleri ile dünyayı kandırmaya çalışmaktadır. Böyle bir zulme dur demek yerine Sütçü İmam’ın torunları, Anadolu’nun yıkılmaz kalesi kahramanlar şehri kardeş katili ile nasıl kardeş şehir olur?

Tüm vicdan sahibi sivil toplum kuruluşlarını, Sütçü İmam’ın torunlarını, Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarını, bu hatalı ve vahim karara karşı bu kağıt parçasını yırtmaya davet ediyoruz.  Zalimin zulmüne sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x