Dolandırıcılara az kalsın evini kaptırıyordu

Dolandırıcılara az kalsın evini kaptırıyordu

Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı kurbanı olan ve 2 bin 500 lirasını dolandırıcılara kaptıran Kahramanmaraşlı Y.D., polisle işbirliği yaptı. Polisin para yatırılan hesaba bloke koydurmasıyla Samsun’da başka bir vatandaşın aynı hesaba 4 bin 500 lira para yatırdığı ve daha fazla para yatırmak için evini de satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

06 Ağustos 2017 - 23:41

Olay 20 Temmuz Perşembe günü Kahramanmaraş'ta meydana geldi. Y. D. isimli vatandaşı arayıp kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, telsiz sesi fonu da kullanarak; “Terör örgütleri tarafından adınıza hat çıkartılmış, suç işlemeleri an meselesi! Şu hesaba hemen para havale edin yoksa başınız belaya girecek” şeklinde telefon açtılar. Kendisine verilen hesaba para yatıran Y. D., bir süre sonra dolandırıldığını fark etti ve polisi aradı. İhbarı alan polis kurduğu seri iletişim ağı ile anında para yatırılan hesaba bloke koydurdu. Hesabı inceleyen polis, Samsun'dan da bir başka vatandaşın da hesaba 4 bin 500 lira para yatırdığını fark etti.

Bir süre sonra şüphelilerin hesabında hareketlilik fark eden Kahramanmaraş polisi hemen İstanbul polisiyle irtibata geçti. Şüpheli şahıs Sinan Çelik’in İstanbul Sefaköy'de hesabındaki parayı çekmeye gitmesiyle İstanbul polisine suçüstü yakalandı. Çelik, paraları çekemeden yakalanarak gözaltına alındı.

Her iki vatandaşın da dolandırıcılara yolladığı 7 bin TL para kurtarılırken, Samsun'daki vatandaşın son anda satarak bankaya yatırmaya çalıştığı evi de kurtarılmış oldu. Operasyonun yarım saat sürdüğü bilgisine ulaşıldı. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...