Dondurma Festivali için geri sayım başladı
Reklam

Dondurma Festivali için geri sayım başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini düzenleyeceği Uluslar arası Dondurma Festivali 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

13 Eylül 2017 - 18:02 - Güncelleme: 13 Eylül 2017 - 18:08

Müftülük meydanı ve valilik önünde düzenlenecek festival için hazırlıklar tamamlandı. 3 gün sürecek Festival kapsamında sempozyum, güreş turnuvası, yemek yarışmaları, dondurma ikramları, Kabardinka dans performansları, halkoyunları gösterileri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler olmak üzere birçok etkinlik düzenlenecek.

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali, 22 Eylülde sempozyum ile başlayacak ve festival korteji gerçekleşecek.

 

DONDURMA TIRI TÜRKİYE’Yİ GEZİYOR

Organizasyon kapsamında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilirken, festival için özel hazırlanan dondurma tırı 14 gün boyunca 11 ilde dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurmasının ve festivalin tanıtımı yapmak için yollara düştü. İstanbul, Trabzon, Ankara, Antayla gibi birçok büyükşehirde vatandaşları Maraş dondurmasının eşsiz lezzetiyle buluşturan tır, festivali tüm Türkiye’ye duyurmayı hedefliyor.

 

ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON

Organizasyona uluslararası nitelik kazandıran farklı kültürlerin sergilendiği dostluk kardeşlik köprülerinin kurulduğu Kafkas Kültür Derneği Kabardinka Halk Oyunları ve uluslararası halk oyunları gösterileri izleyenleri büyüleyecek.

Adige Cumhuriyeti, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya’dan gelerek kültürlerini festivale taşıyacak halk oyunları ekipleri hem ülkelerinin tanıtılmasına hem de halklar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacak.

 

İZLEYİCİLER EĞLENCEYE DE DONDURMAYA DOYACAK

Büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan festival alanı izleyenlerin özelliklede çocukların eğlenceli ve hoşça zaman geçireceği bir yer olacak. Dondurma ikramı, basketbol, futbol, Freestyle şov, disneyland ve edecan maskot karakterleri, kum saati gösterisi, bisiklet rampa ve janglör şovları, tahta bacak gösterisini vatandaşlar keyifle izleyecek.

Her türlü eğlencenin ve farklı aktivitelerin yer alacağı festival de bir de yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

 

TÜRKİYE’NİN STARLARI DORDURMA FESTİVALİNDE

Festival boyunca Kahramanmaraşlılar 2 yıldız sanatçının konserini dinleme imkanı bulacak. Bir nevi yıldız yağmurunun yaşanacağı festivalin açılış konserinde ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne alacak. Festivalin 3. Günü 24 Eylülde kapanış konserini ise pop müziğin starlarından Murat Boz gerçekleştirecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi