Dondurma yemekten korkmayın!

Dondurma yemekten korkmayın!

Kahramanmaraş’ın tanıtımına, turizmine, ekonomisine can veren Maraş dondurmasını yemekten ve çocuklarınıza yedirmekten korkmayın.

29 Mart 2017 - 21:29

Uzmanlar; A, B, C, D ve E grubu vitaminleri ile kalsiyum fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olan Maraş dondurmasını çocukların tüketmesinde sakınca olmadığını belirtiyor. Maraş dondurmasının çocuklara ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda barındırdığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli, “Aşırı soğuk halin geçmesi için biraz bekledikten sonra ya da külahla yalayarak yenmesi durumunda sade Kahramanmaraş dondurmasının tüketilmesi sağlık sorunu oluşturmaz. Uygun şekilde tüketmek kaydıyla lütfen çocuklarınızı bu besleyici ve keyifli yiyecekten mahrum etmeyiniz” dedi.

Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında tüketimi artan Maraş dondurması için artık sezon açıldı. Doğal olduğu için sağlıklı olan Maraş dondurmasının besleyici yönü de ağır basıyor.

Kahramanmaraş’ımızın marka değeri olan sade dondurmanın, usulüne uygun hazırlanmışsa besleyici vitamin ve mineraller içerdiğini çocukların tüketiminde her hangi bir sakınca olmadığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli, “Çocukların düzenli ve Kahramanmaraş dondurması, Ahir Dağının yüksek rakımlarında bu coğrafyaya özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ve baharla beraber yeşeren yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen salepten yapılır. Dünyada kabul gören değerli bir marka ürün olmuştur.”

Maraş dondurmasının içerisinde doğal olmayan ürünlerin yer almadığını ve yoğun kıvamı nedeniyle içinde buz kristalleri de içermediğini dile getiren Büyükdereli, şöyle konuştu: “A, B, C, D ve E grubu vitaminleri ile kalsiyum fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum demir ve çinko gibi mineraller de bulunan Kahramanmaraş sade dövme dondurmasının 100 gr’ da 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg. sodyum, 160 mg. potasyum, 0,1 mg. demir, 130 mg. A vitamini, 0,21 mg E vitamini 0,25 mg. B vitamini ve 0,13 mg. diğer vitaminlerin olduğu tespit edilmiştir. Çocuklar için de oldukça besleyici bir vitamin ve doğal enerji kaynağıdır.”

Maraş dondurmasının katkı maddesi ve gıda boyası gibi ürünler içermediğinden güvenli olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli, “Çocuklarımız dondurmalarını yiyip mutlu olsunlar, vitamin ve enerji depolasınlar, sağlıklı olsunlar dilerim. Sevgili ebeveynlerimiz; bir çocuk olarak böyle değerli bir dondurmanın anavatanı olan bu şehirde yaşamak bir avantaj olmalı, çocuklarımızın gözleri ve gönülleri dondurmaya doymalıdır. Lütfen bırakın keyif alsınlar” şeklinde konuştu.

Son dönemde kamuoyunun ilgisini çeken “organik gıda” kavramına dikkat çeken Büyükdereli şu açıklamalarda bulundu: “Kahramanmaraş dövme dondurması bu tanıma çok uygun bir üründür. Ailelerin dondurma içinde organik olmayan ürünler içerme kaygılarını gidermek gerektiğini düşünüyorum. Piyasa sürülen ürünlerin düzenli olarak, rastgele zamanlarda alınmış örneklerle laboratuar testlerine tabi tutulması, bu sonuçların olumlu ya da olumsuz olmasına bakmaksızın ne çıktı ise düzenli olarak internet üzerinden yayımlanması, ürüne “organik dondurma” sertifikası verilmesi, bu sertifikanın ilgili işletmede görülecek bir yere asılması uygun olacaktır. Bu belgeye sahip firmaların belgeyi korumak için denetlenmeye devam edilmesi de güvenilirliği artıracak bir unsur olacaktır.”

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Otel Germanicia’nın da Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükdereli “Şehrimizin tanıtımına, turizmine, ekonomisine can veren bu sağlıklı ürünü yemekten ve çocuklarınıza yedirmekten korkmayınız. İlkbahar yaz mevsimimiz ve dondurma sezonumuz tüm şehrimiz halkına hayırlı olsun” diye konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x