Dondurmanın Başkentinde dev şölen
Reklam

Dondurmanın Başkentinde dev şölen

Kahramanmaraş ününü dünyaya duyurduğu dondurmasına has yaptığı dev festival korteş yürüyüşü ile başladı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı kortej yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı.

23 Eylül 2017 - 02:55 - Güncelleme: 23 Eylül 2017 - 03:22

DONDURMANIN BAŞKENTİNDE, DÜNYANIN EN UZUN DONDURMA REKORU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Alpedo, Karpedo,Akdo, Marasta, Marfedo gibi sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirilen 1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde 2.80 metre (280 cm) ile “Dünyanın en uzun çengelli dondurması rekoru kırıldı.

 

DONDURMADAN YAPILAN İLK TÜRK BAYRAĞI

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde Ayrıca dondurmadan yapılan 1.50 x 1.20 metre ölçülerinde ilk Türk Bayrağı yapıldı.

 

FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERLE KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİNE DÖNDÜ

Festival kapsamında sabah saatlerinde Uluslararası Sultanu’ş Şuara Vehbi Efendi Sempozyumuna 100 den fazla akademisyen katılarak bildiri sunarken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Folklor ekibi bir kardeşlik örneği sergileyerek birlikte gösteri sundular. Dondurma Festival kapsamında daha sonra Müftülük Meydanı’ndan, etkinliklerin gerçekleştirileceği Valilik önüne kadar, yurt dışından festivale katılan misafirlerle birlikte kortej yürüyüşü yapıldı.

 

DEV ORGANİZASYON REKORLA BAŞLADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin başını çektiği, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Alpedo, Akdo, Karpedo, Marasta ve Marfedo’nun katkılarıyla aylardır sayısız toplantılarla organize edilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali dün saat 17.30’daki kortej yürüyüşü ile başladı.


Aylardır hazırlanan festivalde çok renkli görüntüler yaşandı. Trabzon Bulvarının adeta gelin arabası gibi süslenmesiyle görsel şölen yaşandı. Kahramanmaraş dondurmasını tüm illere göndererek tanıtımını yapan ve tonlarca bedava dondurma dağıtan tanıtım tırının ilk durağı 8 Eylül 2017 tarihide Kardeş şehir Trabzon Bulvarından başlamıştı. Sırasıyla 9 Eylül Samsun, 11-12 Eylül İstanbul, 13 Eylül Bursa, 14 Eylül İzmir, 16 Eylül Ankara, 17 Eylül Konya, 18 Eylül Antalya, 19 Eylül Mersin, 20 Eylül Hatay ve 21 Eylül komşu Gaziantep’e çıkarma yapmıştı.


Diğer illerden gelen Tır davetine zaman yetmezken tüm Türkiye’ye tanıtımı yapılan festival törenlerle başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde binlerce kişi Müftülük Meydanından Valilik önüne kadar kortej yürüyüşü eşliğinde geldi.

 

BAŞKAN ERKOÇ: "MARAŞ DONDURMASINI HERKESİN TATMASI İÇİN KOLLARI SIVADIK"

Çevre illerin akın akın ilgi gösterdiği festivale ulusal kanallarda ilgisini esirgemedi. Valili önünde kurulan platformda festivalin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Kahramanmaraşlı dondurma üreticileri dünyanın dört bir yanında bu ürünü hizmete sunuyor. Bu Kahramanmaraş’ımızın ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir durum.


Geçmişten bu yana on binlerce insan istihdam ediyor ve insanlarımızın ekmek kaynağı oluyor. Bu kadar güçlü bir ürünü tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir farkındalık oluşturalım dedik. Dondurma firmalarımızın, sayın valimizin, belediye başkanlarımızın ve sayın cumhurbaşkanımızın ve milletvekillerimizin destekleri ile yaptığımız çalışma ile tanıtımımızın birinci aşamasını başlatmış bulunmaktayız. 14 gün önce Kardeş Şehrimiz Trabzon’da başladık. Tüm Türkiye’yi gezdi ve gezmeye devam edecek. Emeği geçen Kahramanmaraş’ın tüm markalarına teşekkür ediyorum.


Büyükşehir olarak sayın valimiz başkanlığında büyük bir adım atacağız. Firmalarımızın daha güçlü hale gelmesi için Gıda Organize sanayi çalışmaları yapıyoruz. On binlerce yeni insana iş kapısı olsun diye bunun bir okulunu da açıyoruz. Şu anda belki 15 bin civarında Kahramanmaraş dışında bu sektörde çalışan kardeşlerimiz var. Bizim dondurmamız bizler için gurur verici. Kahramanmaraş’ımızın daha çok tanınması için çok önemli çalışmalar yapıyoruz.


Kış turizmi için kayak merkezi yapıyoruz. Termal tesislerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Mesire alanları yapıyoruz, tarihi mekânlarımızı restore ediyoruz. Şehrimize gelen misafirlerimizin güzel vakitler geçirmeleri için çalışıyoruz. İş Bankası ile Ulu Cami arasını da restore edeceğiz. Kahramanmaraş’a gelen insanların güzel vakitler geçirdiği alanlar olacak. Otopark sorunlarını da tümüyle çözeceğiz. İnsanlarımız aileleriyle güzel zamanlar geçirecekler. Dondurma festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

 

VALİ ÖZKAN: "DONDURMA ŞEHRİMİZİN SİMGELERİNDEN BİRİSİDİR"

Erkoç’un ardından konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş gerçekten milli ve manevi duygularıyla kahramanlık unvanını hak etmiştir. Bu kahramanlık unvanının sürdürülebilir olması bizim şehrimizin olmazsa olmazıdır. Maneviyatta olduğu gibi aynı zamanda kültürel anlamda ekonomik anlamda sürdürülebilir bir kahramanlık bizim kentimizin misyonudur.


Bu misyonu aslında il dışında ve yurt dışında gelen tüm misafirlerle paylaşmak, onlarla beraber bir hedefi inşa etmek çok önemlidir. Dondurma şehrimizin simgelerinden birisidir. Kahramanmaraş’ın çiftçisi deyince esnafı deyince helallik, alın teri ile kazanç akla geliyor. Bu kazancı en iyi şekilde değerlendiren sanayi ürünlerine marka değerlerine dönüştüren kentin adıdır Kahramanmaraş.


Aynı zamanda devletimizin vermiş olduğu destekleri en iyi şekilde kullanan katma değere dönüştüren topluma ve dünyaya hizmet olarak sunan şehrin adıdır Kahramanmaraş. Dolayısıyla Kahramanmaraş’taki çiftçilerimizi, esnafımızı, sanayicilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesile ile Kahramanmaraş’ta böyle bir festivalin düzenlenmesinde emeği geçen dondurma üreticilerine teşekkür ediyorum.”


Konuşmaların ardından Kervan Pastaneleri dev vince asılan dondurmayı satırla kesti. Birçok kanalın canlı verdiği program izleyenleri büyüledi. Akşam saatlerinde ise sahnede Makedonya, Kosova, KKTC, Bosna Hersek, Adige Cumhuriyeti halk oyunları gösterisi oldu.

 

YILDIZLAR SAHNE ALDI

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin birinci gününde Müftülük Meydanı’nda sahne alan Ferhat Göçer hayranlarıyla buluşarak muhteşem bir konser verdi. Konser sonrası sahnede dondurma şov yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç dondurma kestikten sonra sanatçı Ferhat Göçer’e sahnede gül şeftali yemeni ve aba giydirdi. Festivalin ikinci gününde, Dursun Ali Erzincanlı ile Arslanbek Sultanbekov, üçüncü gününde ise Murat Boz sahne alacaklar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x