Dost İş Adamları Birüni Üniversite’sindeydi!
Reklam

Dost İş Adamları Birüni Üniversite’sindeydi!

İstanbul’da İş dünyasından genç başarılı iş İnsanlarının bir araya gelerek oluşturdukları DOSTSİAD – Dost Sanayici ve İş Adamları Platformu üyeleri 5.D.İ.P toplantısını Kurucu Rektörü Kahramanmaraş’lı olan Birüni Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

11 Temmuz 2018 - 21:19

Yed-i Dost Derneği Başkanı Avukat Erol Kıraç ve Yönetim kurulunun öncülüğünde iş dünyasının başarılı genç iş İnsanlarının bir araya gelerek kurdukları DOSTSİAD Platformu 5.D.İ.P – Dostluk ve İstişare Programı toplantısı sonrasında kurumsal kimliğine kavuşması için karar alındı.

İstanbul Birüni Üniversitesi kurucu Rektörü Profesör Doktor Adnan Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleşen fakat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın eniştesi Ali Rıza Dedeler’in vefatı dolayısıyla katılamadığı toplantı da DOSTSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Birüni Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Hacı Mehmet KILINÇ temsil etti. Toplantı merhumun ruhuna 1 Fatiha 3 ihlâs okunarak başladı.

DOSTSİAD Platformu başkanı Avukat Erol Kıraç’ın açılış konuşmasıyla başlayan kahvaltılı toplantı da Kahramanmaraş rüzgârı vardı.

Türkiye’nin dört bir yanından başarılı genç iş adamlarının katılımıyla kurulan platform toplantı akabinde resmi kurumsal kimliğine kavuşturulması kararı alındı. İki kısımda gerçekleşen toplantının ilk kısmı kahvaltı ve tanışma ikinci kısmı ise yatırım ve DOSTSİAD markası konuşuldu. İş ve sivil toplum dünyasından alanında başarılı 50’ den fazla iş İnsanının katıldığı toplantıda ciddi yatırım kararları alındı.

DOSTSİAD ve YED-İ DOST Derneği başkanı Avukat Erol KIRAÇ 5.D.İ.P toplantısında yaptığı konuşmasında; Maalesef ülkemizde ticaret doğru yapılmıyor. Ne küresel ekonominin ve Modern Çağın gerektirdiği ne de İslam ekonomisinin mecbur kıldığı hiçbir husus ticari hayatımızda kendine yer bulamıyor. Biz iş adamları DOSTSİAD ailesi olarak güncel ekonomik sistemleri inceleyerek, parametreleri gözeterek en doğru iş modeli ile en karlı yatırımları ve sermaye araçlarını değerlendirecek, tüm bu işleri İslami kurallara uygun yapacaktır. DOSTSİAD’ da beraber hareket edeceğimiz arkadaşlar birbirini tanıdı birçoğu şahsi dostluk kurdu. Gezilerle, kültürel programlarla kaynaştı. Bu faaliyetler artarak devam edecek. Muhabbetimiz dostluğumuz pekişecek. Dost iş adamı olabilmek bazı kriterlere bağlı. Herkes bizimle yürüyemeyecek. Çünkü kaliteli ve uyumlu topluluklar çok başarılı işlere imza atabilirler sayı değil nitelik arıyoruz. Şirketimizce yapılacak yatırımlarda işlerde ortak olunuz, hem maddi hem de manevi desteğinizi hissedelim dedi.

Gazetemiz İstanbul muhabiri Eyüp Kadir KILCI’nın takip ettiği Birüni Üniversitesi Zeytinburnu yerleşkesi içerisinde yer alan MADO CAFE de gerçekleşen toplantıda DOSTSİAD kurumsal kimliğine kavuşturulması ve dört ana başlıkta yatırım yapılması kararı alındı.

Öncelikle yatırım yapılması kararı alınan işte o dört başlık;

1.Amerika’ da yapılacak Gıda yatırımı

2. Hayvancılık

3. Eğitim Kurumu

4.Afrika Medikal ihracat firması yatırımı

Önceki toplantılarda alınan karar ile kurulan komisyonlar, komisyon çalışmaları ve kat edilen mesafeler hakkında sunum yaptılar. Heyete toplantı sonrası Biruni Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Adnan YÜKSEL’ i temsilen Üniversitenin Özel Kalem Müdürü hemşehrimiz Hacı Mehmet KILINÇ tarafından Üniversite ve yapılan yeni Kampüs yatırımı mini tur ile gezdirildi. Toplu aile fotoğraflarıyla toplantı sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x