Dr. Ali Nuri Öksüz resmen atandı

Dr. Ali Nuri Öksüz resmen atandı

Sağlıktaki bürokrasi yapılanmasının tek çatı altında toplanmasının ardından Kahramanmaraş Sağlık Müdürünün kim olacağıyla ilgili soru resmi olarak netlik kazandı. Bugün Gazetesinin 22 gün önce duyurduğu Ali Nuri Öksüz’ün ataması resmi olarak yapıldı.

13 Kasım 2017 - 18:24

2011 yılında hayata geçirilen sağlık yapılanması kapsamında oluşturulan il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği, sağlıkta meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek amacıyla yeniden tek çatıda toplandı. 3 makamın tek koltukta birleşmesi sonucu yeni Sağlık Müdürünün kim olacağı merak unsuru olmuştu.

Sağlık müdürlüğü koltuğu için Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü olarak Ahmet Yener ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak Semih Yancar ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Ali Nuri Öksüz’ün adı geçiyordu. Bir ara KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu’nun da isminin geçtiği sağlık müdürlüğünde resmi atama önceki gün gerçekleşti.

Necip Fazıl Şehir Hastanesinde Başhekimlik görevinde bulunan ve kısa sürede başarısıyla dikkat çeken Ali Nuri Öksüz, Ankara’ya çağrılarak imzasını attı. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin 22 gün önce Sağlık Bakanlığından üst düzey bir bürokrata ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinden edindiği istihbaratla Ali Nuri Öksüz’ün yeni İl Sağlık Müdürü olduğunu yazmıştı. Birçok basın kuruluşları değişik isimleri lanse ederken, Bugün Gazetesinin haberi doğru çıkmıştı.

Önceki gün resmi imzayı attıktan sonra ekibiyle göreve başlayacak olan Öksüz’ün ekibinde ise kimlerin olacağı merak konusu oldu. Sağlıktaki yeni sisteme göre atanan İl Sağlık Müdürü ekibiyle gelecek ve başarılı olması durumunda ekibiyle görevine devam edecek, başarısız olması durumunda ise ekibiyle görevden ayrılacak. Yeni sistem böyle iken Öksüz’ün ekibinin kurması için siyasetin öneride bulunup bulunmayacağı merak konusu oldu.

 

UZM. DR. ALİ NURİ ÖKSÜZ KİMDİR?

Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  Uzmanlık eğitimini 2013 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görev yapan Öksüz, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin başhekimliği görevlerinde bulundu. 25 yıllık doktorluk tecrübesine sahip olan Öksüz, 18 Ekim 2017’de Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x