Dr. Ünsal’dan Yazar Ali Avgın’a Övgü Dolu Sözler

Dr. Ünsal’dan Yazar Ali Avgın’a Övgü Dolu Sözler

Araştırmacı Yazar Ali Avgın, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı, Dr. Ali Ünsal'ı makamında ziyaret ederek; yeni çıkardığı “Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor” isimli romanını takdim etti.

26 Eylül 2017 - 18:56

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Başkan Yardımcısı, Dr. Ali Ünsal'ı makamında ziyaret eden Araştırmacı Yazar Ali Avgın,  “Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor” adlı romanını imzalı olarak takdim etti.

‘’Maraş Mevlevihanesi’nin Yeniden Yapılması Gerek.’’

Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mahçiçek, Yazar Ali Avgın’ı tebrik ederek “Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor” romanının tarihe ışık tuttuğunu belirterek, Maraş Mevlevihanesi’nin yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Mahçiçek konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Edebiyatımızın usta şairlerinden Faruk Nafiz Çamlıbel’in Han Duvarları şiirindeki Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış’ın; Maraş Mevlevihanesi Şeyhinin oğlu olarak, yaşadığı dramatik aşkın hikâyesini akıcı bir dille kaleme alıp romanlaştıran, yazar Ali Avgın Beyi kutluyorum. Kitabının hayırlı olmasını diliyorum. Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış’a sahiplenmemiz gerek. Turizmimizde kullanmamız gerek. Hatta yüz yıl önce var olan Maraş Mevlevihanesi’nin yeniden yapılması gerek. Bu tip eserlerin filmlerinin yapılması da ayrıca temennimizdir. Bu vesile ile gizli kalmış değerlerimizi gün yüzüne çıkarıp romanlaştırarak edebiyat dünyamıza kazandıran yazar Ali Avgın Beyi tebrik ederek, bu eserlerin devamının gelmesini temenni ediyorum”

 Yazar Ali Avgın ise, Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, ‘’Onikişubat belediyemiz ve sayın başkanı Hanefi Mahçiçek beyefendi her zaman şehrimizin kültürüne ve kültürel değerlerine sahip çıkmakta ve çıkmaya devam etmektedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Başkanımıza takdim ettiğim bu çalışmamızda, Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış’ın kim olduğuna dair araştırmalarımızı kitabımızla romanlaştırdım. Kahramanmaraş’ın gizli kalmış kültürel değerlerinin tanıtımına inşallah katkı verir diye ümitleniyorum. Bu vesileyle gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendiye çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.  

 Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘’ Ali Bey’i köşe yazılardan tanıyoruz. Kahramanmaraş’ın Tarihine ve Kültürüne ışık tutan güzel yazıları var. Bugün de kaleme aldığı Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor adlı romanını bizleri ziyaret ederek takdim etti. Başarılarının devamı diliyorum.’’ dedi.

Onikişubat Belediyesi’nin eğitime önem veren projelerinden bir tanesi olan Bilgi ve Kültür Evlerinde de Ali Avgın’ın ‘’ Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor’’ adlı eseri yerini kısa zamanda alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...