Dulkadiroğlu Belediyesinden benzersiz proje: UYDUKENT!

Dulkadiroğlu Belediyesinden benzersiz proje: UYDUKENT!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçesinin doğu bölümünü canlandırmak için uzun süre üzerinde çalıştıkları toplu konut projesini açıkladı. Konumu ve sosyal donatılarıyla daha yenisi ve iyisi yapılana kadar bin 404 daireden oluşan Uydukent, Dulkadiroğlu’nun yeni yaşam alanı olacak gibi görünüyor.

20 Haziran 2017 - 14:37 - Güncelleme: 20 Haziran 2017 - 14:44

KESİN KAYITLAR BAŞLADI

Başkan Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde başlatılan Yeni Kent Toplu Konut Projesi Uydukent’in tanıtımı için dün Dulkadiroğlu Belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda Kahramanmaraş basınını ile bir araya geldi. Dulkadiroğlu’nun yeni yüzü sayılabilecek projenin bölgeye değer katacağını ifade eden Okay, projenin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Alparslan Başkanlığındaki Yenikent Yapı Kooperatifi tarafından yürütüleceğini kaydetti.


Okay, “Uydukent Toplu Konut Projesi üzerine yoğun bir çalışma yaptık ve proje artık elle tutulur bir hale geldi. Projemizi tamamladık. Artık kayıtları almaya başladık. Projemizde 39 blok bulunuyor. 9 katlı apartmanların her katında 4 daire mevcut. Bütün dairelerimiz 3+1, brüt 140 metre kare. Kayıtlarımız dün itibariyle başladı. Fiyat aralığımız 75 bin lira ile 115 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşlarımız, 25 bin peşinatla kira öder gibi ev sahibi olabilecek” dedi.


ŞEHİT YAKINLARI ÖNCELİKLİ

Projenin ilçenin doğu yakasını canlandıracağına inandıklarını aktaran Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehit yakınlarının ve yerel basın mensuplarının öncelikli olduklarını belirtti. Okay, şöyle konuştu: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilk toplu konut projemiz olan Yeni Kent konut projemizi hayata geçirdik. Kahramanmaraş'ta her açıdan ilkleri barındıracak olan bu projemiz tam anlamıyla bir Uydukent projesidir.


Bölgemizin doğuya doğru gelişimine de ayrıca katkı sağlayacak projemizin resmi olarak kayıtlarına başladık. İlçemizin doğuya doğru gelişimini sağlayacak birçok projeye imza attık.


Yeni Kent Toplu Konut projemiz de bu bakımdan çok önemlidir. Bölgemizdeki konut ihtiyacını gidermek ve model toplu konut projelerini ortaya çıkarmak açısından da bu projemiz çok önemli. Projemiz bin 404 konuttan oluşmaktadır. Şehrimizin doğu bölümünde bulunan Ayvalı Su Arıtma tesisinin biraz üzerinde hâkim bir tepede projemiz yükselecek.”


Uydukent Projesinin tanıtım lansmanında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, herkes eve her keseye uygun bir proje geliştirdiklerini belirtti.

Okay, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Projemizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de ailelerin ihtiyaçlarına göre tam bir konut olarak dizayn edilmesidir. Daireler brüt 140 metrekare olarak belirlendi. Bu bir ailenin yaşam alanını oluşturmak için yeterli bir alan diye düşünüyorum.


Yine orta düzey bir aile kira öder gibi bu evlere sahip olabilecek. Dairelerimiz 75 bin TL'den başlayarak 115 bin TL'ye kadar çıkan fiyat aralığında satışa sunulacak. Yani ortalama fiyat 90 bin TL olacak. Anlaşmalı katılım bankalarına vatandaşlarımız yönlendirilecek ve bir ev kirası öder gibi vatandaşımızı ev sahibi yapacağız.”


Projede sosyal donatılar üzerinde titizlikle durduklarını ifade eden Başkan Okay, Uydukent projesini geniş alanlarıyla diğer toplu kent projelerinden ayrı tuttuklarını söyledi.


Okay, şöyle devam etti: “Yeni Kent projesi ismine yakışır bir alan olacak. Bu alanımız vatandaşlarımızın sosyal alanda ihtiyaç duyacakları tüm donatılara sahip olacak. İçerisinde sağlık merkezinden spor alanlarına, ibadet hanelerden eğitim merkezlerine,  alışveriş merkezlerinden yüzme havuzlarına, yürüyüş alanlarından yeşil alanlarına kadar birçok sosyal donatı mevcuttur.


Projemizin kayıtları bugün itibarıyla başladı. Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Shell Petrol ofisi yanına açtığımız kayıt ofisimizde vatandaşlarımıza detaylı bilgiler verilecek ve kayıtları yapılacak. Burada 25 bin TL peşinatla vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırabilecekler.” 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x