Dulkadiroğlu’ndan A kalite yeni bir mesire alanı
Reklam

Dulkadiroğlu’ndan A kalite yeni bir mesire alanı

Yeşiltepe mahallesine inşa ettiği mini hayvanat bahçeli mesire alanıyla vatandaşın takdirini toplayan Dulkadiroğlu Belediyesi, A tipi formatında yeni bir mesire alanı için çalışmalara başladı. A tipi mesire alanının ilk etap çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necati Okay, bölgeye hitap edecek özel bir mesire alanını daha Kahramanmaraş’a kazandırdıklarını söyledi.

21 Temmuz 2018 - 03:11

Sosyal ve kültürel projelerin öncüsü Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgesinde bulunan yeşil alanları en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanını Yeşiltepe mahallesinde bulunan ormanlık alanda inşa eden Dulkadiroğlu Belediyesi, Yalnız ardıç bölgesine yapmayı planladığı A tipi mesire alanı projesine de başladığını bildirdi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin özel bir projeye daha kavuştuğunu kaydetti. Yeşiltepe mahallesinde bulunan mesire alanının yüksek rakım sebebiyle vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Okay, A tipi mesire alanın rakımının bu alandan da yüksek olduğunu dile getirdi.
A tipi mesire alanının her bakımdan ayrıcalıklı olduğunu aktaran Başkan Okay, bölgeye hitap edecek mesire alanı ile ilgili şunları aktardı: “Mesire alanları genelde yaz aylarında tercih edilir durumdadır. Biz A tipi mesire alanında dört mevsim hizmet edecek şekilde çalışmalar yaptık. A tipi mesire alanımız hem Kahramanmaraş’a hem de bölgeye hitap edecek şekilde inşa edilmektedir. Yalnız ardıç bölgemizde yapımını sürdürdüğümüz mesire alanımız bin 300 rakım ve şehre yakınlığıyla cazibe merkezi olacak.”
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesini şu satır başları altında sürdürdü:

400 DÖNÜM ALANA KURULU OLACAK

“Bölgemizdeki yeni faaliyete geçirdiğimiz mesire alanımız, havaların ısınmasıyla büyük bir ilgi ve alaka görmekte. Hafta sonları dolup taşan mesire alanımız, artık yüzde yüz kapasite ile çalışmakta. Buradaki tüm çardaklarımız, tüm banklarımız, vatandaşlarımızın tarafından, ful şekilde sabahın erken saatlerinden akşama kadar kullanılmaktadır. A tipi mesire alanımız, vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ve alaka görmesi bizi daha da cesaretlendirdi. Bizde bu bölgedeki çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Şuanda o alandaki mesire alanımız ful şekilde dolu olduğu için daha da büyüteceğiz. Şuanda 1. Etabımız tamamlandı. Toplam alanımız 400 dönüme yakın bir bölgeyi kapsamaktadır.  Bu bağlamda 2. etap çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm bu alanlarımız tamamlandığı takdirde sadece Kahramanmaraş merkeze değil, tüm bölgeye hitap edecek bir kapasiteye sahip olacaktır. Hemşerilerimin burada güzel vakit geçirmeleri adına gereken tüm hizmetleri en ince ayrıntısına kadar düşünerek inşa ediyoruz.”

DÖRT MEVSİM HİZMET VERECEK DÖRT DÖRTLÜK BİR MESİRE ALANI
“Bölgemizin mesire alanı açığını kapatma adına başlattığımız çalışmalar kapsamında yeni bir mesire alanını daha ilçemize kazandırdık. Şuanda inşaatı hızla devam eden mesire alanımız A tipi olarak hizmet verecek. Diğer mesire alanımızdan farklı olarak bu alanımız yaz kış kullanılacak şekilde inşa ediliyor. A tipi mesire alanımızda neler var;  Burada toplamda 407 dönüm alanımız mevcut ormandan kiraladığımız bin 300 rakımda olan bu bölgeye 450 araçlık otopark yapıyoruz. Vatanlarımızın otoparkla ilgili bir sorunu olmaması için aynı şekilde bu bölgeye sıhhi tesis ve idare binaları organize ediyoruz. Yaklaşık 200 metrekare idari binalarımız inşallah mevcut olacak. Burada 2 adet kır kahvemiz var yani farklı bölgelerde 200 metrekarelik kır kahvemizi buraya inşa ediyoruz. Bunun dışında da 2 tane kır lokantası organize ediyoruz. Her biri 300 metrekareden oluşacak.”

 

BUNGALO EV VE SPOR TESİSLERİ BU MESİRE ALANINDA

“Bin 800 metrekare çocuk oyun alanı, aynı şekilde 30 adet bungalov ev ve 42 metrekare oturum alanı olan 30 adet bungalov ev inşa ediyoruz. Örneklikleri yapılan bungalov evlerin kısa sürede misafirlerimizi ağırlayacak duruma gelecek.6 -7 kişinin rahatlıkla barınabileceği, her türlü ihtiyaçlarını karşılaya bilecek, hem kış aylarında karın içinde, hem de yaz aylarında yayla olarak değerlendire bilecekleri bölgeye bungalov evlerimizi inşallah kısa zamanda faaliyete geçireceğiz.  Aynı şekilde bu bölgeyi çok farkı alanlarda kullanacağımız için 2 adet futbol sahası,1 adet voleybol sahası, 1 adet basketbol, bir adet tenis kortu, spor aletleri, bu spor tesisleri için çeşitli lojistik ihtiyaçları karşılayacak odalar, duşlar büfeler, tematik dil köyü için 22 çarpı 84 metrekare ebatlarında 23 adet oba çadırları kuracağız. Çadır kampı için alt yapı oluşturuyoruz. Buraya yöresel ürünlerimizi sergileyeceğimiz, satış büfelerini bölgeye yapacağız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x