Dulkadiroğlu’ndan Gazilere pozitif ayrımcılık
Reklam

Dulkadiroğlu'ndan Gazilere pozitif ayrımcılık

Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgesinde iş yeri açmak isteyen gazilere pozitif ayrımcılık uygulayarak iş yeri açma ruhsatı ücretinden muaf tutacağını bildirdi. Başkan Okay, Ankara’da trafik magandalarının hain saldırısına maruz kalan gazileri hatırlatarak bu gibi davranışları şiddetle kınadığını söyledi.

23 Kasım 2017 - 02:13 - Güncelleme: 23 Kasım 2017 - 02:24

Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis kararıyla daha önce şehit yakınları için uygulanan iş yeri açma muafiyeti gaziler için de uygulanmaya başlandı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilk başvuruyu yapan güneydoğu gazisi Ahmet Erşan’a işyeri açma ruhsatını törenle teslim etti.
Şehit yakınları ve gazilere gerekli değeri her platformda verdiklerini kaydeden Başkan Okay, Ankara’da gazilere yönelik yapılan saldırı sonrasında gazilere pozitif ayrımcılık yapma kararı aldıklarını söyledi. Başkan Okay, daha önce aynı uygulamayı şehit yakınları için yaptıklarını anlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle Ankara’da yaşanan menfur olayda Gazilerimize yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna canını ortaya koyan gazilerimize yönelik yapılan her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz. Bu alçakça saldırı sonrasında gerekli kınamaları yaptık ve meclisimizde gazilerimize yönelik pozitif ayrıcalık yapmak için görüşme bildirdik. Bu görüşme neticesinde daha önce şehit yakınlarımıza uyguladığımız ruhsat ücreti muafiyetini gazilerimize de uygulamaya karar verdik. Milletimizin birliği ve dirliği uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya koyan gazilerimizin her zaman yanındayız. Ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi olarak şehit yakınları ve gazilerimize yönelik birçok çalışma yaptık. Geçtiğimiz kurban bayramında bölgemizde bulun tüm şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi tek tek ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu en net şekilde ortaya koyduk. Şehit yakınlarımızda olduğu gibi gazilerimizi de iş yeri açma ücretinden muaf tutuyoruz. Bugün değerli gazimizin ruhsat başvurusunu inceleyerek ücretsiz olarak kendisine ruhsatını takdim edeceğiz. Ben gazimize bu vatana yapmış olduğu fedakarlıktan ötürü ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar için ne yapsak azdır. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışmalar onların mutlu olmasına ve hak ettikleri değeri görmesine katkı sağlar.”

 FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x