Dünya’ya dik duruşumuzu gösterdik
Reklam

Dünya’ya dik duruşumuzu gösterdik

6. Kitap ve Kültür Fuarı’nda sevenleriyle buluşan Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, “Biz dünyanın merkeziyiz diyorsak önce dünyanın merkezi olduğumuza kendimizi inandırmalıyız. İnandığımız gibi de dik duruşumuzla bunu göstermeliyiz. Bunun en güzel örneği de imzalanan Suriye Mutabakatı’dır” dedi.

19 Ekim 2019 - 23:32

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluşun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nda söyleşi ve imza programları devam ediyor. Bu kapsamda Tarihçi Yazar Mustafa Armağan kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi. Fuar Merkezi Söyleşi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Pakdil Düşünce Dünyamızın Temelidir

Konuşmasının başında Nuri Pakdil’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Mustafa Armağan, “Necip Fazıl, Nuri Pakdil ve Yedi Güzel Adam gibi üstadların katkıları ile bugün bir çok insan yazabiliyor, çizebiliyor. Pakdil, bizim düşünce dünyamızın temelidir, ölçüsüdür. Rabbim mekanını cennet eylesin” dedi. Ardından söyleşisini gerçekleştiren Armağan, Türk tarihine bakıldığında 1940 ile 1950’li yıllar arasında köklü değişikliklerin olduğunu ifade etti.

Önce Kendimizi İnandırmalıyız

Tarihçi Armağan, “Çok önemli siyasi değişiklikler bizim politikacılarımızın sadece kendilerine bakışını değil, dünyaya bakışlarını da etkiledi. Bunun en güzel örneğini de dün imzalanan Suriye Mutabakatında görmüş olduk. Liderlik ve siyaset çok farklıdır. Lider doğulur, sonradan lider olunmaz. Liderlik doğuştan gelen bir vasıftır. Ama siyasetçi öyle değildir. Bir insan siyasetçi olabilir ama liderlik ruhu yoksa o sadece siyasetçidir. Biz dünyanın merkeziyiz diyorsak önce dünyanın merkezi olduğumuza kendimizi inandırmalıyız. İnandığımız gibi de dik duruşumuzla bunu göstermeliyiz” dedi.

Armağan Kitaplarını İmzaladı

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, “6. Kitap ve Kültür Fuarı’nın Kahramanmaraş’a ve kültür hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel buluşmaya vesile olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Armağan söyleşinin ardından kitaplarını sevenleri için imzaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”