Eğitimde yeni model

Eğitimde yeni model

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt eğitim bilişim ağı (EBA) programıyla eğitimde ek ders ve ek desteğe ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Ders anında konuyu anlamayan öğrencilerin şifreleriyle bu programa girerek aynı dersi evde görebileceklerini söyledi.

12 Ocak 2016 - 08:41

Kahramanmaraş’ın eğitimdeki fiziki yapılanmasının tüm hızıyla iyileştirmeye devam edildiğini dile getiren Akkurt, yapılan, yapılacak ve biten okullarla birlikte 2-3 yıl içerisinde kişi başına düşen derslik sayısı olarak Türkiye ortalamasını yakalayacaklarını söyledi. Şuan sınıflarında 33-35 arası öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Akkurt; “bu sayı ilçelerimizde ve bir çok köylerimizde 17 ile 20 arasındadır. Sadece merkezde yoğunluk var. Merkezde de 2-3 yıl içerisinde 25 kişiye düşüreceğiz” dedi.

Bakanlığın TEOG ve YGS sınav sonuçlarını iki yıldır açıklamadığını da hatırlatan Akkurt; “Bakanlığımız il müdürlerimizi tek tek çağırarak illeriyle ilgili sonuçlar veriyor. Hem TEOG hem de YGS’de puanı yükselen ilk 10 il arasındayız. Bakanlığımızca yeni bir proje oluşturuldu ve öğrencilerimize büyük destek veriyor. EBA programıyla öğrencilerimiz ek derse ek desteğe ihtiyaç duymayacak. Ders anında kaçırdığı, anlamadığı konuları eve gidince programa girerek anlamadığı konuları yeniden dinleyebilecek” diye konuştu.

 

HER YIL PUANIMIZ YÜKSELİYOR

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Kahramanmaraş’ın son atılımlarla hem fiziki hem de eğitim seviyesi alanında hızlı yükseldiğini söyledi. Akkurt; “ TEOG ve YGS’de puanı artan ilk 10 il arasındayız. Eğitimdeki yükselmemiz devam edecek.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş’ın eğitimiyle ilgili son bilgileri veren Akkurt, Kahramanmaraş’ın eğitim alanında iyi noktalarda olduğunu fakat kurum olarak daha iyi noktalara getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

 

HER GEÇEN YIL PUANIMIZ YÜKSELİYOR

TEOG ve YGS’de son iki yıldır il sıralamasının yapılmadığını hatırlatan Akkurt; “bakanlığımız tüm il müdürlerini bakanlığa çağırarak il sonuçlarını orada değerlendiriyor. Verilerimize bakıldığında son yıl puanı artan ilk 10 il arasında olduğumuzu gördük. Bizde Kahramanmaraş’ta tüm okulların ve ilçelerimizi başarı konusunda takip ediyoruz. Başarılı okullarımızı tebrik ediyor, başarıda geride kalmış okullarımıza ise performans sergilemeleri için çeşitli projeler uyguluyoruz. O okullarımızı uyarıyoruz, uyarılarımız sonunda görüyoruz ki, o okullarımızda başarılı bir seviyeye geliyorlar.” Dedi

 

TUBİTAK FUARLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesinin yükselmesi için çeşitli projeler uyguladıklarını fakat başarının hemen iki günde meydana çıkmayacağını da dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, TUBİTAK destekli fuarların da öğrencilerin ufkunu açtığını söyledi. Bu tür fuarlara çok büyük önem verdiklerini de ifade eden Akkurt şöyle konuştu, “TİBİTAK destekli 5 okulumuzda fuar düzenleniyordu. Şimdi okul sayımız 46’ya çıktı ve çıkmaya da devam edecek. Fuarlarda öğrencilerimiz merak eden, araştırmacı, yaratıcı yönlerini ön plana çıkartıyor. O açıdan bu tür fuarlara büyük önem veriyoruz.

Okuma yönümüzün de gelişmesi için geçen yıl 125 bin kitap dağıtıldı ve öğrencilerimiz bunları okudu. Bu yıl ise kitap sayısını 200 bin’e çıkarttık. Okumayı sevdirmek ve insanlarımızın gündemine getirmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz.

 

HER ÖĞRENCİ MUTLAKA YARARLANMALI

Burada en önemli projemiz ise Bakanlığımızın yürüttüğü ve her bir öğrencinin mutlaka yararlanması gereken EBA (Eğitim Bilişim Ağı) programımızdır. Örneğin bir öğrencimiz A okulunda öğrenim görüyor. Burada Geometri dersinden yarım kaldı veya anlamaya ders zamanı yetmedi. Bu öğrencimiz evine geldiğinde internetle bu eğitim ağımıza girerek o bölümü yeniden görebiliyor. Anlatımlı bir şekilde karşısına çıkıyor. Bununla birlikte öğrencinin dershanelere ihtiyacı kalmadığı gibi ek derslere de bence ihtiyacı kalmayacaktır. Bu açıdan Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacaktır.”

KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ / ZEKİ DEMİR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi