“Ehliyet fiyatlarında ve eğitimlerinde tavizler veriliyor”

“Ehliyet fiyatlarında ve eğitimlerinde tavizler veriliyor”

Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu, Ülke genelinde çok fazla sürücü kursları olduğuna dikkat çekerek, sürücü kurslarının rekabet içerisinde oldukları için ehliyet fiyatlarında ve eğitimlerinden ister istemez tavizlerin verdiğini söyledi.

12 Aralık 2017 - 09:41

Sürücü kurs fiyatlarında tam olarak bir düzen oluşturulamadığına değinen Başkan Moroğlu, “Biz sürücü adaylarından kurs ücretlerini almakta zorlanıyoruz. Her sürücü kursu kendine göre fiyat uygulayabiliyor. Kurs ücretlerinin taban fiyatların takibi konusunda derneklerimizin deyetkilendirilmesini istiyoruz.” Dedi.

 

“Enflasyona Göre Zam Yapıldı”

Kahramanmaraş valiliğinde toplanan komisyonla kurs ücretlerine yüzde 10’luk bir zam yapıldığını belirten Moroğlu, yapılan zam ile birlikte güncel ehliyet fiyatları hakkında şunları söyledi: “Sürücü kursları fiyatlarımıza öyle anormal bir şekilde zam yapılmadı. Kahramanmaraş valiliğinde komisyon toplandı. Enflasyon oranına göre sürücü kurslarının ücretlerine yüzde 10 bir zam yapıldı. Zamlarla birlikte kurs fiyatları Bin 100 TL idi bu bin 200 TL oldu. A2 sınıfı ehliyeti 730 TL’den 800 liraya çıkmış oluyor. Bin yüz TL olan B sınıfı ehliyeti 1200 TL’ye çıkmış oluyor. Otobüs ehliyeti bin 100 TL’den bin 200 TL’ye çıktı. Kamyon ehliyeti bin 400 TL’den bin 600 TL’ye çıkmış oldu. Ama esas fiyat artışları maliye harçlarında olacak. Bu zamlar yılbaşından itibaren geçerli olacak. Maliyeharçlarının yüzde 40 artacağı öngörülüyor. Bunlarla beraber yeni yılda ehliyet fiyatları toplamda 2 bin TL’yigeçmiş olacak.”

 

“Ehliyetler Toplamda Yüzde 50 Zamlanacak”

Kurs ücretlerinin yanı sıra ehliyet harçlarına yapılacak zamlarla birlikte ehliyetlerin yüzde 50 daha pahalı olacağına dikkat çeken Seyfi Moroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa ülkelerinde en ucuz ehliyet Türkiye’dedir. 50, 60 yıl kullanılacak bir ehliyeti 2 bin TL vermekten çekiniyorlar. Bu çok büyük bir meblağ değildir. Bu fiyatların bir standarda oturtturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizde çok fazla sürücü kursları var. Bunlarda rekabet içerisinde oldukları için fiyatlarda ister istemez bir değişiklikler yapıyorlar. Kursiyer sayımız az olduğundan fiyatlar aşağı çekiliyor. Fiyatta ve eğitimde tavizler veriliyor.  Bu yapılan zam sürücü kursları için yeterli değil ama ehliyetlerde taban fiyatlarının uygulanması konusunda bazı sıkıntılarımız var. Bu fiyatları Türkiye genelinde tam oturtulamadı. Bu taban fiyatların takibi konusunda derneklerimizin de yetkilendirilmesini istiyoruz. Her şeyi devletimizden beklememek gerekiyor. Bu fiyatları kursiyerlerimizden almakta bile sıkıntılar çekiyoruz. Bu kurs ücreti takibini sağlarsak bu fiyatlarımız makuldür.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...