Ekinözü-Ilıca bir birine yaklaşıyor

Ekinözü-Ilıca bir birine yaklaşıyor

Kahramanmaraş İl Genelinde sıcak ve saati kaplama bin 700 km asfalt yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ilıca ile Ekinözü arasında çalışmaları devam eden yolda incelemelerde bulundu.

02 Nisan 2017 - 16:40

Kahramanmaraş’ın Kalbinden geçen yol olarak adlandırılan Kahramanmaraş-Ilıca-Ekinözü-Elbistan yolu 3 ay içerisinde sıcak asfaltla kaplanarak hizmete açılacak. Bölge halkını heyecanlandıran projeyle ilgili çalışmalar son sürat devam ederken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çalışmalarda gelinen son noktayı yerinde denetledi.

Ilıca ile Ekinözü arasında kalan 22 km’lik kısmının da bir an önce yapılarak halkın hizmetine açılacağını belirten Erkoç bu bölgenin çok önemli olduğunu, bu bölgede yaşayan insanların çok gayretli, vatansever ve ülkenin huzuru için bu bölgeleri beklediğini söyledi.

Ilıca-Ekinözü arasının tümüyle sıcak asfalt olacağına da dikkat çeken Erkoç, “Ekinözü’ne gitmek için Göksun üzerinden 200 Km yol katetmemiz gerekiyordu. Şimdi Ilıca üzerinden 100 km’yle Ekinözü’ne ulaşılacak. Biz bu yolu şimdilik Ilıca üzerinden bağlıyoruz, inşallah ileriki dönemde ise Klavuzlu barajı üzerinden Kahramanmaraş’a bağlayacağız ve mesafe çok kısalacak.” Dedi.

Kahramanmaraş’ın en güzel coğrafyalarından birinin bu bölge olduğuna da vurgu yapan Erkoç, rakımın 2 binlerde olan bu bölgede Büyükşehir olarak hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. Büyükşehrin Sivas sınırından Malatya sınırına kadar bulunan en ücra yerleşim yerlerine bile hizmet götürdüğünün altını çizen Erkoç şöyle konuştu; “şehrimizin en ücra köşesinde bile nefes alan bir vatandaşımız varsa biz onun ayağına en iyi hizmeti götürme gayreti içindeyiz. 14 bin 500 kilometrekare topografyamız geniş ve genelde de engebeli yüksek dağlardan oluşmakta. Buralarda iş yapmak da gerçekten çok da kolay değil ama biz tüm zorlukları milletimizin sevgisiyle muhabbetiyle aşıyoruz. Çünkü buradaki bu insanların muhabbeti sevgisi yani her türlü takdirin üzerinde Allah razı olsun onlardan, bu insanlarımızın bize vermiş oldukları şevk motivasyon olduğu sürece Allah’ın izniyle Ferhat olup dağları delmeye devam edeceğiz. Bu bölgeleri de inşallah en güzel hale getireceğiz.”

Başkan Erkoç’dan yolun 3 ay içerisinde biteceği müjdesini alan yöre halkı ise sevinçlerini gizleyemedi. Yöre halkı; “özellikle karla mücadelede Büyükşehir Belediye ekipleri imdadımıza yetişti, biz bu yıl karla mücadelede hiç zorluk yaşamadık. Onun için ekibe teşekkür ediyoruz. yolumuzun 3 ay içerisinde tamamlanması ise ürünlerimizin Ilıca’ya ve şehre en kısa sürede gitmesi demek. Stabilize toprak yollardan kurtuluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız buralara büyük önem veriyor, bizde kendisini çok seviyoruz” dediler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...