Ekmeğini simitten çıkarıyor

Ekmeğini simitten çıkarıyor

Kahramanmaraş’ta yalnız yaşayan 52 yaşındaki Leyla Yalçın, yaklaşık 13 yıldır simit satarak geçimini sağlıyor.

24 Mayıs 2017 - 17:33

Trabzon Caddesi’nde yağmur çamur demeden her gün simit satarak hayatını kazanmaya çalışan Yalçın, çaresiz kaldığında ekmeğini taştan çıkaran kadınlardan! Hayatta yalnız kaldığında kolayına kaçıp dilencilik yapmak yerine simitçilik mesleğini onuruyla yerine getiriyor. Her ne kadar migren ve sinüzit gibi sağlık problemleriyle boğuşsa da Leyla Yalçın çalışmayı çok seviyor. Yalçın’ın sevmediği tek şey ise hali vakti yerinde olanların dilencilik yapması…

İlerleyen yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamak için simit satmaya devam edeceğini belirten Yalçın, yaklaşık 40 yıl önce Kahramanmaraş’a taşındıklarını söyledi. Anlaşamadığı için eşiyle ayrılan Yalçın, 24 yıldan beri hayatını kendisi kazanıyor. Önce bir fabrikaya işçi olarak giren Yalçın, 15 yıl çalıştıktan sonra buradaki işinden ayrılarak üvey babasının ürettiği simitleri alarak satmaya başladı.

Geçimini sağlamak için 13 yıldır Maraş sokaklarında namusuyla, şerefiyle, satan Yalçın, “Fabrikadan çıktıktan sonra aldığım tazminatla küçük bir ev aldım. Evde yalnız yaşıyorum ve beni hayata bağlayan tek şey cezaevindeki oğlumun tahliye olacağı günü beklemek. Sağlık problemlerim nedeniyle artık gezerek simit satmıyorum. Trabzon caddesi üzerinde Fotospor’un karşısında sabit bekleyip simitlerimi öyle satıyorum” dedi.

Kazancının satışlara bağlı olarak her gün değiştiğini kaydeden Yalçın, aynı zamanda oğlunun borcunu da ödediğini belirterek şöyle konuştu: “Bazen 15, bazen, 20, bazen 30 lira kazanıyorum ama bazen hiç kazanamıyorum. Bu kazandığım bana yetmiyor ama mecbur, ondan bundan dilenmekten yine iyi, namusumla, şerefimle, gururumla yapıyorum bu işi. Şu anda da açıkta satıyorum diye tarımcılar geldi, zabıta sıkıştırıyor. Araba yaptıracağım ama durumum yok, bir araba 300-400 liraya mal oluyor. Onun için sabrediyorum, aza da bereket, çoğa da bereket diyorum.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...