Ekonomiye vergi artışları ve dolar kuru damga vurdu

Ekonomiye vergi artışları ve dolar kuru damga vurdu

Ekonomi Gazetecileri Derneği için yapılan araştırmada, geçtiğimiz ayın ekonomi başlıkları belirlendi. Eylül ayında ekonomi yaşamına damga vuran olaylar vergi oranları ve dolar kuru olurken, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması yolunda atılan adımlar da gündem yarattı. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı raporun ayrıntıları…

27 Ekim 2017 - 01:49 - Güncelleme: 27 Ekim 2017 - 01:53

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı ekonomi gündeminde, ekonominin önemli başlıklarından dolar kuru toplam 76 bin 751 haberle ilk sırada yer alırken, 72 bin 946 haberle ikinci konuşulan başlık ihracat oldu. 47 bin 781 habere konu olan istihdam ise listenin üçüncü sırasında yer aldı.

 

Motorlu taşıt vergisi yüzde 40 artacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan, MTV’nin 2018’de yüzde 40 artacağı açıklaması, tepkileri beraberinde getirdi. Vergi artışıyla ilgili yankılar devam derken, MTV için yapılan çalışmaya ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Yüzde 40’lık oranı artış aşağı çekilecek. Daha iyi bir noktaya getirilecek. Birkaç güne kadar netleşir" şeklinde açıklamalarda bulundu. Motorlu taşıt vergisi toplamda 3 bin 150 haberde kendinden bahsettirdi.

 

“Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırın”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamalarda altın tahvilini açıklayarak ekonomiye katkısına dikkat çekti. Şimşek katıldığı canlı yayında altın tahvili ihracatında sistemin çok basit olduğunu söyleyerek, Ziraat Bankası iş biriliği ile yürütüleceğini açıkladı. Altında dikkat çeken bir diğer başlık ise altın ithalatının eylül ayında yüzde 17.5 artış göstermesi oldu. Türkiye’nin altın ithalatı, Eylül ayında bir önceki aya göre % 17.5 artarak 28 bin 527 kilogram oldu. Altın ay boyunca medyada toplamda 18 bin 683 haberle konuşuldu.

 

Borsa yüzde 3,17 düşüşte!

ABD'nin ve Türkiye’nin karşılıklı olarak vize başvurularını askıya almasının ardından Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetti. Dolar/TL Asya piyasalarında bir ara 3,9223 seviyesine kadar yükselerek 11 Ocak'tan bu yana yüksek seviyesini gördü. Analistler, söz konusu gelişmelerin ardından taraflardan gelecek haber ve açıklamaların, yatırımcıların odak noktasına yerleştiğini belirterek, dolar/TL'de 3,7500 ve 3,7870 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi