Emekliye Ekim müjdesi!

Emekliye Ekim müjdesi!

Temmuz’da maaşları artan emeklilerin Ocak zammının ipuçları geliyor. Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre, SSK ve Bağ-Kur’luların Ocak zammı yüzde 9.56, memur ve memur emeklilerinin yüzde 10.06 olacak.

13 Eylül 2018 - 04:55

Temmuz'da maaşları artan, yaz aylarında 2 bin lira bayram ikramiyesi alan emeklilerin Ocak zammının da ipuçları geldi. Merkez Bankası, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 68 katılımcıyla gerçekleştirdiği Eylül ayı beklenti anketinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre; cari yıl sonu TÜFE beklentisi, bir önceki anket dönemine göre yükselerek yüzde 16.45'ten yüzde 19.61'e çıktı. Buna göre, 2018'in ikinci yarısında enflasyonun yüzde 9.56 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 9.56 olacak.

ENFLASYON FARKI VAR
Beklenti anketindeki tahmin gerçekleşirse, memurlara ve memur emeklilerine Temmuz'daki gibi Ocak'ta da enflasyon farkı çıkacak. Ocak'ta enflasyon farkı verilmesi için 2018'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3.5'i aşması gerekiyor. Yüzde 9.56'lık tahmin gerçekleşirse memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 6.06 fark oluşacak. Bu durumda memurlara ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.06 olacak. Kaynak: Paralimanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...