Emniyet’ten ’Motosiklet’ operasyonu

Emniyet’ten 'Motosiklet' operasyonu

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün saat 08.00 ile 22.00 arasında aranan motosikletlere ilişkin geniş çaplı çalışma yapıldı. Çalışmalar neticesinde suça karışan veya karışma ihtimali olan 28 motosiklet ele geçirildi.

31 Temmuz 2017 - 07:52

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye Genelinde Motosikletler üzerinde asayiş, trafik, kaçakçılık, uyuşturucu ve diğer alanlarda suçtan aranan, suçta kullanılma ihtimali olan veya suça karışan çalıntı motosikletler üzerine yapılan operasyonun Kahramanmaraş ayağında, araması olan 28 motosiklet ele geçirildi.

Türkiye genelinde aynı anda başlayıp sonlandırılan operasyonda özellikle tescilsiz, plakasız, sahte plakalı, şase numarası ile oynanmış veya kural ihlali yapan motosikletler üzerinde uygulama yapıldı.

Kahramanmaraş il merkezi ve ilçelerde polis sorumluluk bölgesinde yapılan uygulamaya 70 polis ekibi, 202 polis katıldı. 34 ayrı uygulama noktasında yapılan denetimlerde 980 şahıs sorgulanırken; 372 motosiklet kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 5 çalıntı motosiklet, 23 tescilsiz motosiklet ele geçirildi. Çalıntı ve tescilsiz motosikletlerle beraber toplam 36 motosiklet trafikten men edildi. Motosiklet uygulamasında 69 motosiklet sürücüsüne toplam 64 bin 418 TL trafik cezası uygulandı. Ele geçirilen motosikletler ile ilgili 6 şahıs yakalanarak, adli işlem yapıldı, 1 şüpheli de tutuklandı. Özellikle motosiklet kullanımının yaygınlaşması sebebiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün eşzamanlı denetlemelere daha fazla önem verdiği vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi