Emniyet Uyardı: Yorgun mermi tehdit oluşturuyor!

Emniyet Uyardı: Yorgun mermi tehdit oluşturuyor!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğünleri ve asker uğurlama kutlamalarını tek tek dolaşarak halkı silah atma konusunda uyarıyor. Emniyet görevlileri, özellikle yorgun mermilerin beklenmedik zamanda beklenmedik yerlerde vatandaşlara isabet edebileceği yönünde vatandaşları havaya ateş etmemeleri noktasında ikaz ediyor.

06 Ağustos 2017 - 23:41

Kahramanmaraş polis teşkilatı, Kahramanmaraş genelinde mevsim şartlarına uygun olarak düğünlerin artması ve asker uğurlama dönemi olması sebebiyle istenmeyen olayların yaşanmaması için havaya silahla ateş etmenin önüne geçmeye çalışıyor. Düğün organizasyonlarını ve asker uğurlama etkinliklerini tek tek gezen polis ekipleri, sorumluları yazılı ve sözlü uyarırken; kamufle olan sivil polis ekipleri ise konvoy güzergahlarında kurallara uymayarak silah kullananları suç üstü yakalayıp gözaltına alıyor. Yorgun mermi konusunda da vatandaşları bilgilendiren ekipler, tatsız olayların yaşanmaması için vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor: “Düğünlerde ve kutlamalarda havai fişek atmak ve havaya silah kullanmak hem adlı ve idari suç hem de tehlike saçıp ölüm ve yaralanmalara neden olabilir. Havaya sıkılan mermi çekirdeği belli bir mesafe yükseldikten sonra, tekrar hızlı bir şekilde insanların üzerine, evlere, araçlara düşüyor. Mermiler havada kaybolmuyor. Serseri ve yorgun mermi denilen bu mermi, yaralanma ve ölümlere neden olabiliyor. Yukardan aşağı inen Mermiler o kadar sert bir şekilde yere düşüyor ki, araç kaportası delecek kadar etkili oluyor. Hoyratça ateşlenen silahlar masum bir vatandaşın üzerine düşebilir ve çok acı olaylar olur.”

Düğün ve kutlamalarda suçüstü yapmaya devam eden Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil polisler, son birkaç gün içinde çok sayıda silah ve gözaltı işlemi yaptı. Sorumsuzca davrananlara “Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek suçundan” adlı işlem yapılacağı bildirildi. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...