En uzun tünel olacak!

En uzun tünel olacak!

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Milletvekilleri ile birlikte düzenlenen gezide, tamamlanması ile birlikte Türkiye'de iki yerleşim yeri arasında yapılan en uzun tünel özelliğini taşıyacak Göksun-Kahramanmaraş karayolunda incelemelerde bulundu.

01 Nisan 2018 - 04:13

FİZİKSEL GERÇEKLEŞME YÜZDE 78

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinden Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu ile Onikişubat ilçe başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur'un katılımı ile AK Parti il teşkilatı üyelerine Göksun tünelleri gezdirilerek yapılan hizmetlerin tanıtımı yapıldı.

Yapılan gezide teşkilat üyelerine tüneller hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Milletvekillerinden Mehmet Uğur Dilipak, çalışmanın devam ettiği kesimde fiziksel gerçekleşmenin yüzde 78 olduğunu ve bu yolların tamamlanması ile birlikte Kahramanmaraş'ın en çok tercih edilen güzergahlardan birisi haline geleceğini söyledi.

Kılıç, ''Yol medeniyet demektir. Bütün kadim medeniyetler yol ve su boylarında gelişmişlerdir. Yıllar boyu hemşerilerimiz ile yolları konuştuk. Şu anda bin kilometreyi aşkın alanda çalışmalar yapılıyor.

5 TÜNEL HİZMET VERİYOR

Çağlayan Tüneli, Tekir Tüneli ve Ahmet Eskalen tüneli ile 2 tünel daha 2017 yılında trafiğe açılarak toplam 5 tünel hizmete açıldı. Kahramanmaraş'tan Göksun istikametindeki 2018 yılında tamamlanarak hizmete açılacak olan tünellerden, birinci tünel 600 metre kazı destekleme çalışmaları yapıldı. 1400 metre uzunluğundaki ikinci tünelde kazı destekleme tamamlanırken, kaplama ve betonunun devam ettiği öğrenildi. 3678 metre uzunluğunda ki 3.tünelde 3648 metre kazı destekleme çalışmaları yapılırken, 500 metre uzunluğundaki 4.tünel ve 610 metre uzunluğundaki 5. tünelde kazı destekleme çalışmaları tamamlanıp, kaplama ve beton çalışmaları devam ettiği belirtildi.  

Fırnız Köprüsü sonrasında bulunan Çağlayan Tüneli vatandaşların hizmetine sunulurken, 236 metre uzunluğundaki Döngel Tünelinde kazı destekleme çalışmalarının yapıldığı ve beton kaplama sonrasında hizmete açılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...