Erasmus+ stratejik ortaklık programı açılış toplantısı...

Erasmus+ stratejik ortaklık programı açılış toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında şehrimizde ve Avrupa da Alzheimer ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere yönelik “USE OR LOSE” (Kullan veya kaybet) adlı projenin açılış toplantısı 6-7 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

08 Şubat 2019 - 02:01

Proje açılış toplantısına yurtdışı ortakları ve yurt içi ortaklarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ilgili yol haritası görüş alış verişleri yapılmış, ayrıca ortaklar arasında görev ve sorumluluklar belirlenmiştir.

Projenin yurtdışı ortaklık yapısı İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan’dan çeşitli kamu kurumu, sivil toplum örgütü ve üniversiteden oluşmaktadır. Ayrıca yurtiçi ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bulunmaktadır.

Erasmus+ Stratejik ortaklık programı kapsamında başta 65 yaş üstü yaşlılar olmak üzere ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların ailelerine yönelik uğraş terapi kılavuzu (guidebook) oluşturulacaktır. Rehber kılavuzla birlikte Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve ailelerine hastalıkla savaşmak için ne gibi aktivitelerde bulunması gerektiği, beslenme, hangi tür sosyal aktivitelerin Alzheimer’la mücadelede de etkili olacağını içeren bir kılavuz olacaktır. 

Rehber kılavuzda yer alan aktiviteler yaşlılarımız uzman eşlinde kurumumuza ait olan ve yaşlılara yönelik hizmet veren “yaşlı dinlenme” salonlarında yapılacaktır. Ayrıca, Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve gönüllü gençler bir araya gelerek uğraş terapileri yaparak yaşlılar ve gençler birlikte faaliyetler ile yaşlıların psikososyal rehabilitasyonuna destekte bulunmuş olacaklar.

Açılış Toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “Bugün burada hakikaten bütün dünyayı ilgilendiren bir konuyla ilgili bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnsanın yaşadığı her yerde karşılaşabileceği bir problem üzerinde alzheimer hastalığıyla ilgili bir projenin başlangıç ayağındayız. Dünya nüfusu her geçen yıl daha da yaşlanmakta. Bu kapsamda kamu kurumları olsun, üniversiteler olsun, sivil toplum kuruluşları olsun bu giderek yaşlanan nüfusun getirdiği bir takım problemler ve hastalıklarla mücadele içerisine girmiş bulunmakta. Bizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak hem Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ve üniversitemizle beraber YADES programı yani akıllı yaşlı bakım merkezi adı altında bir projeyle 2 yıldır yaşlılarımıza doğrudan hizmet götürmekteyiz. Kısaca bu projemizin temel maksadı: yaşlılarımızın yaşadığı yerde ihtiyaçlarını karşılamak. Akıllı uygulamalarla onların can güvenliğini ve sağlıklarını devamlı takip ederek kontrol etmek.  Günlük ihtiyaçlarını karşılarken de sosyal hayata katılmalarını sağlamak. Bugün burada toplanma maksadımız olan projeyle de aslında bunların alzheimer yönünden de eksiklerini gidermiş olacağımızı düşünüyoruz.

Biz YADES programı haricinde de yaşlılarımıza birçok hizmetler sunduk bu zamana kadar. Örneğin mahallelerimizde yaşlılar dinlenme salonları açtık. Onlara yönelik gezi programları ve eğlence programları düzenledik. Dolayısıyla bu proje uygulanma açısından Kahramanmaraş olarak yani sadece Büyükşehir olarak değil, üniversitemiz ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak bu projeye çok yabancı değiliz. Daha kolay uygulayacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla çokta uzatmadan tekrar hoş geldiniz diyorum, projemizin de başarıya ulaşmasını diliyorum, katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından paydaş kurumların ilgilileri tarafından konu ile ilgili sunumlar yapılarak program sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...