Erdoğan 53 tesis ve hizmetin resmi açılışını yaptı

Erdoğan 53 tesis ve hizmetin resmi açılışını yaptı

Cuma günü Kahramanmaraş’ta tarihi mitinglerinden birini yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta yapımı tamamlanan 569 milyon TL değerindeki tesislerin resmi açılışını yaptı. Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesi açılan tesisleri okuyucuları için yayınladı.

24 Şubat 2017 - 15:10

Geçen hafta Cuma günü Referandum çalışmalarının ilk startını Kahramanmaraş’ta yaptığı mitingle veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 569 Milyon TL tutarındaki tesis ve hizmetlerin resmi açılışını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü miting sonrasında içerisinde kamu kurumları, belediye hizmetleri ve özel sektörün yaptığı 568 milyon 687 bin 869 TL tutarındaki 53 tesis ve hizmetin resmi açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurdelesini keserek resmi açılış yaptığı tesis ve hizmetlerin 22’si kamu kurumları, 1’i hayırsever tarafından yaptırılan Fakülte binası ve 30 özel sektör temsilcilerine ait.

Eğitim, Sağlık, Kültür, Belediye yatırımları ve özel sektör yatırımlarına ait 569 milyon TL tutarındaki toplu açılışların içerisindeki en yüksek bedelli olan hizmet ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin il genelinde yaptığı 160 milyon 149 bin 646 TL ile yol çalışmaları oldu.

Resmi açılışı yapılan tesislerden Eğitim alanındakileri Afşin, Türkoğlu, Elbistan ilçelerine yapılan okul ve atölyeler oluştururken, Sağlık alanındaki yatırımlar ise Çağlayancerit Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASH istasyonu, Ekinözü 10 yataklı ilçe devlet hastanesi, Pazarcık Evri Aile sağlığı Merkezi tesisleri oldu.

Büyükşehir Belediyesinin Yol, altyapı, park, sentetik çim halı saha, Pazar yeri, okul ve sosyal tesislerden oluşan 211 Milyon 865 bin 613 TL’den oluşan 13 dev tesis ve hizmetin resmi açılışı da Cuma günü gerçekleştirildi.

Cuma günü gerçekleştirilen özel sektör tarafından yapılan 327 milyon TL tutarındaki 30 tesiste yer aldı. Özel sektör tarafından yapılan ve Cuma günü resmi açılışı yapılan tesisler genellikle dokuma, boya, iplik, örgü, elyaf, örme kumaş, GES projeleri otellerden oluştu. (ZEKİ DEMİR)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu