Erdoğan: Hedef Kasım 2019 olmalıdır

Erdoğan: Hedef Kasım 2019 olmalıdır

AK Partili belediye başkanlarına hitap eden Erdoğan, "2019 Mart'ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart'ında aday olacak belediye başkanlarımız şu andaki mevcut belediye başkanlarımız hedefini 2019'un Mart'ına değil 2019'un Kasım'ına koymalıdır" dedi.

13 Eylül 2017 - 17:33

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, 884 belediye başkanına hitap etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Belediyeciliklte rakiplerimizle değil, kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor.
Mektep belediyeler. Belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine giden yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübe ile gördük. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük.
Türkiye 15 yılda çok büyük mesafe katetti. En basitinden ekonomide 3 kat büyüdük. Seçmen sayımız 41 milyondan 55 milyonun üzerine çıktı. Yani 14 milyon gencimiz seçmen olarak sisteme girdi.

Şehirlerle birlikte zihinleri de değiştirdik.
Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamız için önemi gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti'de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahraman. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir.

2019 seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.
2019 Mart'ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart'ında aday olacak belediye başkanlarımız şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019'un Mart'ına değil 2019'un Kasım'ına koymalıdır.
Belediyelerimiz hakkında en ufak spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Bütün dedikoduları adeta sil baştan yapacak gibi. Bugünkü bu toplantı ile bir miladi adımın atılması gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Şehirlerdeki beldelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza il genel meclisi üyelerimize çok büyük iş düşüyor. Bizim belediye başkanlarımız şehirlerine yük olan değil şehirlerinin yükünü omuzlayan kişiler olmalıdır.
Açık ve net konuşacağım bu yolda küsmek darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşımıza kesinlikle yakışmaz. Biz sıradan bir parti değiliz. Bu dönemde AK Parti'ye zarar verecek her söz Türkiye'ye vurulmuş bir darbe olacaktır.
Türkiye'nin terörle mücadele yönteminden ve son dönemde elde ettiği ciddi başarılardan rahatsız olmaya terör örgütünün hakkı olabilir, terör örgütünü destekleyen birtakım güçler de bundan rahatsızlık duyabilir. Ama bu ülkenin hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur. 'Silahlı insansız hava araçlarıyla sivillerin hedef alındığı' gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği türden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi kesinlikle yoktur. Kendi ülkesine, kendi ülkesinin güvenlik güçlerine, kendi milletinin terörle mücadelesine husumet besleyenlere milletimiz hak ettiği dersi sandıkta mutlaka verecektir.
Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor 'artık kavga ise kavga' diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle bu milletin değerleriyle kutsallarıyla kavgayla geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu her fırsatta AB'ye yabancı kuruluşlara şikayet ederek zaten yapıyorsun.
Kendi milletini yabancılara şikayet ederek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. Bu sevgi ve dostluk bunu hak edenler içindir. Düşmanlığı kendine yol edinenlerle kavga etmektense hiçbir zaman kaçmadık kaçmayız. Biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz.
Rabia işaretini hala bilmeyen öğrenemeyenler var galiba. Bunu unutmayacağız. Herkesin kendine has işareti var bizim partimizin işareti sembolü bu. Herhalde bunu Mahir Bey yazılı olarak göndereceksiniz. Bunun felsefesi belli. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet. Bunu Kılıçdaroğlu öğrenmemiş varsın öğrenmesin.
Ey Kılıçdaroğlu, SİHA'nın yaptığı iş bu vatana ihanet eden teröristleri yok etmektir, bunu böyle biliniz.
Bir de çıkmış 4 yılda terörü bitiririm diyor. Sen kimsin ya? Neyi bitireceksin? Lafla peynir gemisi yürümüyor.'
Bize yıllarca Amerika İsrail insanız hava araçlarını vermemekte adeta kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da bunların tamiratı tadilatı bize hendek atlattı. Artık bu ülke kendi İnsansız Hava Araçlarını silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz. Güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz alacağız.
Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar, tabii bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini, ne masklar yapılmasını, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler, heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x