Erdoğan’ı Nar suyuyla zehirleyeceklerdi

Erdoğan’ı Nar suyuyla zehirleyeceklerdi

Fetullahçı terör örgütüne yönelik Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, örgüt üyeliği nedeniyle tutuklananların yaptıkları kanları dondurdu. Bir gizli tanığın verdiği ifadeye göre KHK ile kapatılan derneğin genel sekreterliğini yapan M.K.’nin 2010 yılında Tayyip Erdoğan için; ‘Narsuyu içerisinde Tayyip Bey’e zehir içirecekler’ dediği ortaya çıktı.

19 Ocak 2017 - 09:50

Kahramanmaraş’ta Fetullahçı Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda FÖTÖ/PDY örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan M.K. ile ilgili gizli tanığın verdiği ifade kanları dondurdu. İddiaya göre; 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi PDY ile ilgili hakkında dosya tanzim edilen Derneğin Genel Sekreteri M.K.’nin 15 Temmuz sonrası da örgüt üyeliğinin devam etmesi deneniyle hakkında yeniden soruşturma açıldı.

28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen M.K. ile ilgili sayısız ihbarda bulunulduğu ortaya çıktı. ihbarda bulunanlardan kimliği gizli tutulan bir tanık; “aynı dernekte birlikte çalışan M.K ve S.Y’den bahsetmek istiyorum.

Bu dernek içerisinde faaliyet gösteren M.K. ve S.Y. tek tek bizleri gezer, cemaati över, dini alet eder, para alırlardı. Yurt dışındaki işlerimizi de bunlar ayarlardı. Sayelerinde yurt dışında birçok iş aldık. Dernekleri için de bize fatura keserlerdi.” Diyerek ihbarda bulunduğu belirlendi.

İddianame dosyasına giren diğer bir tanığın verdiği bilgiler ise insanın kanını dondurdu. 30.07.2016 tarihinde M.K. ile ilgili yine ihbarda bulunan bir gizli tanık, M.K. 2010 yılında Fetö’nün Tayyip Bey’e nar suyundan zehir içereceğini söyledi. Yine 3 ay öncesinde KCK operasyonlarının başlayacağını belirtti. Bu iki ihbar kaydı da dosyada yerini aldı.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri M.K.’nin Fetö/PDY ile bağlantılı olan Asır Eğitim A.Ş. Maram Eğitim ve Kültür Vakfı, Sema Basın Yayın A.Ş,’de SGK’lı olarak çalıştığını ortaya çıkarttı. M.K.’nin işadamı İlhan Ç. Süleyman F.Z. ile birlikte Yurt dışına da giriş çıkış yaptığı belirlendi.

Soruşturma ve elde edilen delillere göre, Fetö/PDY’ye hizmet eden Kalida isimli işadamlarının üye olduğu derneğin bütün faaliyetlerinin M.K. tarafından organize edildiğini, dernek genel sekreteri olarak bu örgütün mali kanadını yönettiği, derneğe üye kazandırmak faaliyetlerini yürüttüğü, il imamı ile sürekli görüşerek iş adamlarını yönettiği ve himmeti çoğaltmaya çalıştığı, dernek adına 17/25 Aralık’tan sonra da yönetime ve iktidara karşı duruşu sergilemek amacıyla basın açıklaması tertip ederek üyelerini topladığı, himmetleri doğrudan toplayan şahıs olduğu yönünde ifadelerden tespit edildiği ve Kalida’dan tamamen kendinin sorumlu olduğu gerekçesiyle hakkında dava acımasına karar verildi.

28 Ağustos 2016 günü gözaltına alınarak mahkemeye çıkartılan M.K. savunmasında, hakkında o kadar delil ve tanık olmasına rağmen Fetö’yle bağlantısını inkar etti. Kalida’nın Fetö güdümünde bir dernek olduğunu bilmediğini ve sonradan öğrendiğini söyledi. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x