Erkoç gibi başkanlar şehrin yüzünü güldürür

Erkoç gibi başkanlar şehrin yüzünü güldürür

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri yerinde gören Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci projelere hayran kaldı. Bakan Tüfenkci; “Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanlığında Kahramanmaraş’ın yüzünü güldüren Fatih Bey gibi BüyükşehirBelediye başkanları olduğu sürece bu şehirler daha güvenli, daha yaşanabilir olacak.” Dedi.

19 Mart 2017 - 04:05

Partisinin çeşitli programlarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Aliye İzzet Begoviç Rekreasyon alanının açılışına katıldı.

Demirciler çarşındaki çalışmaları takdirle karşılayan Bakan Tüfenkci, Rekreasyon alanına Aliye İzzet Begoviç’in isminin verilmesinden de ayrıca mutlu olduğunu belirtti.  Bakan Tüfenkci; “Aliye İzzet Begoviç hem Bosnalıların hem de Maraşlıların unutulmaz liderlerinden biridir. Sadece Boşnak halkının değil tüm dünya Müslümanların kalbinde de mümtaz bir yeri vardır. 4 yıl süren savaşla halkının liderliğini büyük bir cesaret ile azimle yaptı. Saray Bosna bombalanırken şehri terk etmedi. Başkanımızı özellikle kutluyorum hem bu ismi düşündüğü için aynı zamanda da şehre nefes alan alanlar kazandırdığı için ben medeniyetimizin taşlarını bu gibi yerlere vererek unutturmadığı için kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuşan Bakan Tüfenkci 16 Nisan günü ‘evet’leri sandıkta Kahramanmaraş’ın patlatacağına inandığını ve Kahramanmaraş’tan hem Ankara’ya hem de Hollanda’ya bunun en iyi cevabını vereceğini belirtti.

Havanın yağmurlu olmasına rağmen halktan da yoğun katılımın olduğu törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta birinci etebanın açıldığı Aliye İzzet Begoviç Rekreasyon alanının ikinci ve üçüncü etabının da 2018 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.

 

FATİH BAŞKANLAR OLDUĞU SÜRECE ŞEHİRLERİN HER ZAMAN YÜZÜ GÜLER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından birinci etabı tamamlanan Aliye İzzet Begovic Rekreasyon alanı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Bakan Tüfenkci Büyükşehir Belediyesinin projelerine hayran kaldı.

Ağcalı vadisine yapılan ve 215 dönümlük alanın birinci etabını hizmete açılan Aliye İzzet Begoviç Rekreasyon alanının açılış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci rekreasyon alanına Aliye İzzet Begoviç’in isminin verilmesinden dolayı ve şehre nefes aldıracak projeler ürettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ayrıca kutladığını söyledi.

 

MÜSLÜMAN DÜNYASININ LİDERİYDİ

Aliye İzzet Begoviç’in hayatından kesitler anlatan Bakan TüfenkciBegoviç’in sadece Bosnalıların değil hem Maraşlıların hem de Müslüman dünyasının unutulmaz liderlerinden biri olduğunu belirtti. Aliye İzzet Begoviç’in 4 yıl süren savaşta halkının liderliğini büyük bir cesaretle ve azimle yaptığını Bosna bombalanırken şehri terk etmediğini hatırlatan Bakan Tüfenkci şöyle konuştu; “Siyasi önderliğinin yanında eserleriyle de geleceğe miras bıraktı. Bosna’da ki mezar taşında ne yazıyor biliyor musunuz; “Her şeye kadir olan Allah’a yemin ederim ki, köle olmayacağız”. Bu söz hayatı mücadele ile geçen insanın Boşnak halkına ve biz Müslümanlara bıraktığı en önemli tavsiyelerinden biridir. 16 yaşında Müslüman gençler birliğini kurdu ve orada okuduğu bir bildiri nedeni ile hapse girdi.

 

BİZDE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Bugün tam da tartışmaların odağında… gençlerin önünü açıyoruz, gençlere millet vekilliğinin yolunu açıyoruz. Bugün birileri onlar daha çocuk diye küçümsüyorlar gençlerimizi oysa bizim medeniyetimizde ne gençler olduğunu biz görüyoruz. Daha lise çağında üstün kabiliyetleriyle ve bilgisiyle o dönemde 16 yaşında ortaya çıkıyor. O dönemde bazı arkadaşları ile birlikte dini konuları tartışmak amacı ile Müslüman gençler birliğini kurdu bu birliği kurduğunda daha 16 yaşında idi. Onun için değerli arkadaşlar biz gençlere niye inandığımızı bizim medeniyetimizde gençlerin neden önemli olduğunu Aliye’nin hayatında da görüyoruz. Fatih sultan Mehmet ’de de görüyoruz.

 

FATİH BEY GİBİ BAŞKANLAR ŞEHRİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR

16 Nisan önemli ve önemli olan Evet’i sandıklarda patlatmak ve bunun bayraktarlığını Kahramanmaraş yapacak ben bundan eminim, bu kadrolar buna hazır buradan hem Ankara’ya  hem de Hollanda’ya bunun cevabını verecekler. Biz özellikle bir yandan terör örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz. Bir yandan şehirleri yaşanabilir hale getirmeye çalışırken bir yandan da şer güçleri ile uğraşıyoruz. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş belediye başkanlığında Kahramanmaraş’ın yüzünü güldüren fatih bey gibi belediye başkanları olduğu sürece bu şehirler daha güvenli, daha yaşanabilir olacak.”

 

HEMŞERİLERİMİZİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Aliye İzzet Begoviç rekreasyon alanının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta göreve geldiği günden beri hemşerilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Erkoç; “Toplamda 215 dönüm alana sahip Aliye İzzet Begoviç Rekreasyon alanının 40 dönümünü bitirmiş bulunmaktayız. 2018 başında tümü ile bitmiş olacak, yeşil alan atağımız sadece burayla değil şehrin kalbinde 180 bin metrekarelik alanla devam edecek. Toplam 300 dönümlük alanın 180 dönümünü 1 ay sonra açacağız ve içerisinde millet bahçemiz olacak.

 

ŞEHİR PARKI HEDEFLİYORUZ

Hedefimiz 215 dönüm ile bundan yaklaşık 5 kilometre ilerde olan o diğer parkı birleştirerek dünyanın modern şehirlerinde olan şehir parklarından şehrimize kazandırma gayretindeyiz. Şuan bu iki parkın arasındaki alan ile ilgili görüşmelerimiz de devam etmekte hükümetimizin desteği ile bu alanı da çözdüğümüzde Kahramanmaraş’ımızda da örnek parklarından biri olacak.Bununla kalmadık tüm ilçelerimiz de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi şehir merkezinde yine Menzeletbarajı kenarında 150 dönüm bir alanı bitirdik ve baraj manzaralı mükemmel bir park oluşturduk. Vatandaşlarımız geçen yıldan bu yana burayı yoğun bir şekilde kullanmakta yine aynı şekilde şehrimizin hemen batısında yaklaşık 1000 dönüm bir alanı iki kıyısına yapacağımız rekreasyon alanının inşaatına başlıyoruz. Orası da Türkiye’nin örnek alanlarından birisi olacak.

 

İLÇELERİMİZE DE YOĞUN YATIRIM YAPIYORUZ

Türkoğlu ilçemizde 115 dönüm 1 alanı park haline getirdik yeşili en güzel hale dönüştürdük. Türkoğlu merkezde yaklaşık 20 metre kare bir alan açtık hükümet konağını kaldırarak kent meydanı oluşturduk. Elbistan’da 150 dönüm alana başladık Ceyhan nehrinin reabilisyonu ile beraber şuan çalışmalarımız devam etmekte 2017’nin sonunda bunu bitireceğiz yine Pazarcık ilçemizde 100 dönüm bir alanı park yapıyoruz. Tabi önce kent merkezinde yapmış bulunmaktayız yani bu çalışmalarla Kahramanmaraş’ta ki alan miktarını yaklaşık 10 kat civarında arttıracağız. Bu bizim için en önemli hizmetlerden bir tanesi hava çok yağmurlu diğer hizmetlerimizden bahsetmek isterim ama vatandaşlarımız ıslanmakta. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile bu çalışmaları yapmaktayız.” Dedi

Açılış törenine Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ömer Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri M. Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılı, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü